Sider

mandag 21. desember 2009

Enkelt og godt i innspurten

Tusen takk Liz M!

I innspurten har jeg nå rukket å lage både Butterscotch sauce og marsipanpletter, takket være fine og innbydende bilder og ikke minst tekst som ledet meg raskt ut i fristelse. Spesielt karamellsausen var det vanskelig å motstå, også da den var blitt en realitet på kjøkkenet mitt.

Jeg hadde litt Jim Beam i blandingen, hvilket jeg bestemt mener ble veldig vellykket. Jim Beam er i følge mannen min en "søt og bløt" bourbon whiskey, og befinner seg i følge whisky-drikkeren i huset på Planen kun i skapet fordi den er en viktig ingrediens i en god Manhattan. Ellers konsumeres det whisky med helt andre egenskaper enn Jim Beam.

Åhhh! Dette er minst like godt som det Liz frister med. Så godt at jeg sterkt vurderer å endre årelang desserttradisjon på julaften. Vi pleier nemlig å ha hjemmelaget karamellpudding i barndomshjemmet mitt, men i år skal vi for første gang feire julaften i Huset på Planen. Dermed passer det kanskje med et lite dessertmytteri? Men da må jeg...øh...lage litt mer.Marsipanene smakte mye bedre enn innsatsen skulle tilsi. Dette var gjort på en-to-tre, og de både ser fine og hjemmelagede ut. Jeg fulgte oppskriftene til Liz til punkt og prikke.Bildene har jeg tatt selv, og jeg håper Liz synes det er greit at jeg har rappet ideene hennes, både på kjøkkenet og på bloggen.

Det har blitt litt mat i førjulstiden likevel. Marsipankuler, kokosmakroner og rødbetesalat. I tillegg har jeg laget majones på tretten egg(!) og vi har trykket ut pepperkaker med deig fra Ikea. Det ble da noe. Karrisild gjenstår også.

3 kommentarer:

salige lavendel sa...

Spennende fristelser!!!!

Liz Mortensen sa...

Fantastisk...

Jeg tror jeg skal leve på karamellsaus hele julen (og jeg lagde en porsjon med litt cocnac i, ikke noe som ble galt der heller, bortsett fra barnevennligheten)

Du kan få lov til å "stjele" så mye du vil, det er jo nettopp det som er så gøy - å dele :)

Sulvis sa...

Takk for tips om super blogg - den ble bokmerket og skal besøkes igjen! Kanelchips (som jeg kaller dine mandelpletter) laget Uog blogget) jeg i fjor, og er veldig gode!