Sider

torsdag 7. januar 2010

Nyheter fra Iittala

Den ene av årets nyheter fra Iittala er en reintroduksjon av glasserien Kastehelmi, som består av en bolle og tallerkner i tre ulike størrelser. Formgiveren heter Oiva Toikka og designet er fra 1964. Ideen bak bruken av glassdråper som dekorasjon kommer angivelig fra at designeren ønsket å skjule merker på glassets overflate på grunn av produksjonsprosessen bak presset glass.

Nydelige produkter, som jeg gjerne skulle hatt. De kommer også i eplegrønt, men siden jeg har en hvit måned i januar, så velger jeg bare å vise denne.

5 kommentarer:

FlorasFrue sa...

Nydelig! Alltid kjekt med noen nytt fra Iittala, disse var veldig fine.
Kjersti

Ingvild sa...

Nå ble jeg akutt bollehavesyk! Nydelig!

Feminista sa...

Jeg har en slik tallerken i samlingen i sommerhuset - men jeg visste ikke at det var Iittala. Den er en del av en-fra-hvert-prestegjeld samlingen min. :)

Huset på Planen sa...

Heldige deg, Helene! Jeg har sjekket litt mer rundt dette serviset, og det ble produsert mellom 1964 og 1977 (om jeg ikke husker feil - skal sjekke ytterligere og forandre i innlegget senere i dag). Ut fra hva som fremkommer på nettet, så er det i dag mulig å få kjøpt brukt deler av dette serviset, som ble laget i både brunt og turkis. Jeg har sett bilder av både skåler og kopper, så det har nok vært i flere deler enn det som nå blir reintrodusert.

Marta - livet på landet sa...

Så fin den var! Blir mer og mer glad i Iittala for hver dag som går:)