Sider

søndag 17. januar 2010

Kalkunprosjektet: Del 7 Oppsummering

Da er det lille prosjektet mitt ferdig. Det er ingen tvil om at kalkun er rimelig mat, med tanke på hvor mange måltider vi fikk ut av den. Jeg tror også det er lettere å utnytte fuglen dersom man deler den opp istedet for å helsteke den - hvilket lett fører til at enkelte deler blir veldig tørre. Neste gang skal jeg få tak i en fersk, økologisk kalkun, som jeg skal dele opp og legge i fryseren.

Etter en opptelling (håper jeg ikke har bommet nå) kom jeg frem til at vi serverte middag til fjorten voksne og elleve barn, samt lunsj til to voksne. Ikke verst med tanke på at vi hadde en kalkun på litt over fem kilo til rådighet, og at den kostet 75 kr. pr. kilo.

Den siste dagen fikk de firbente beboerne restene, og ut fra gleden de viste ved foring, falt kalkun i smak hos dem også.Majoren i Huset på Planen er fotografert av undertegnede.

7 kommentarer:

salige lavendel sa...

Bra å dele med de firbente, de er jo alltid 100 % takknemlige =)

Ulla sa...

Fine hunden! Jeg elsker boxere og hadde det som vurdering når vi anskaffet oss hund, men mannen sa nei??

Ellers er jeg imponert over kalkunprosjektet ditt, har lenge tenkt på det samme selv men det har dessverre bare blitt med tanken...

Så også en plass at du bruker brunsukker istedenfor hvitt sukker? Her bruker jeg bare rårørssukker da jeg mener å ha lest at brunsukker bare er brunet vanlig sukker? Bare et tips altså :)

Huset på Planen sa...

Takk for tips, Ulla! Jeg kjøpte brunt sukker en gang for å ha i kake, og synes smaken var god. Og nå har jeg nettopp funnet ut det du har tipset meg om, så nå står det rørsukker i skapet istedet for brunt sukker. (Forrsten ble jeg litt sur da jeg fant ut av brunt sukker bare er tøv - og nesten litt juks.)

Ulla sa...

I vårt hus bruker jeg stort sett bare rårørssukker, kjøper på helsekost. Kjøper både lyst og mørkt. Ja, kakene blir ikke like lyse og pene alltid, men smaken!! Oh, herlighet, det er forskjell.

Så her blir vanlig farin sjelden brukt. Annet enn under storproduksjon av syltetøy og slikt. Vanlig sukker er jo betraktelig mye rimeligere, dessverre.

helenes hus sa...

Jeg er skikkelig imponert over og inspirert av kalkunprosjektet ditt! Det har vært skikkelig gøy å følge med på, og perfekt egnet for et medium som dette.

Dessuten var det hyggelig å se et bilde av menneskets og undertegnedes beste venn. ;)

Anonym sa...

Tusen takk for inspirasjon! Etter å ha lest om kalkunprosjektet ditt har jeg gått til innkjøp av en økologisk kylling som skal få opptre i forskjellige varianter i resten av ukens middager. Kraftgryta står og putrer på komfyren i dette øyeblikk, og jeg kjenner at jeg allerede gleder meg å sette i gang med suppelaging - med utgangspunkt i din versjon av kalkunsuppe som så veldig god ut!
Ellers vil jeg også si takk for hyggelig blogg, er ofte innom og leser :)

Huset på Planen sa...

Det var virkelig hyggelig lesning! Jeg pleier også kjøpe økologisk kylling når jeg får tak i det. Det blir ikke like mange middager, men jeg synes det er mye lettere å få en kylling saftig enn en kalkun. Lykke til, det er veldig fint å kunne inspirere. Det er faktisk veldig inspirerende!