Sider

fredag 11. september 2009

Forskjellige gulv

Jeg fant en oversiktlig artikkel om ulike gulv på klikk.no. Vi har et sammensurium av forskjellige gulv rundt i huset vårt. Siden det er gammelt har vi beholdt noe av gulvflatene, andre steder måtte vi legge nytt. I første etasje har vi både fliser, Pillarguriskifer, gamle malte tregulv, samt gummigulv. Imidlertid er alle holdt i samme farge, slik at det likevel fremstår som nokså ensartet.

I det ene store rommet i huset har vi gummigulv. Det er enkelt å holde rent, men man ser riper etter hundeklør. Jeg synes ikke det gjør så mye, mitt mantra er at naturlig slitasje på naturlige materialer ikke gjør noe.Vi har som sagt to store hunder, og må derfor ta enkelte hensyn når vi skal velge gulv. På fjellhytta har vi klossegulv, eller endevedparkett som det også kalles. Det er veldig slitesterkt. Mer om hyttegulvet her. Også i artikkelen til klikk.no står det om klossegulv.På den andre hytta er det, i motsetning til hjemme, det samme gulvet overalt, nemlig slipt betong. Jeg blir mer og mer begeistret for dette. Det fremstår som mykt, samtidig som det gir et litt rått inntrykk. Det er hardt å gå på, men utrolig praktisk og enkelt å rengjøre.Jeg synes gulv er viktig. Vi har alltid tenkt at det er det man antakelig aldri kommer til å skifte ut, så det gjelder å finne noe slitesterkt, tidløst og praktisk. Drømmen er Dinesen gulv, men så lenge vi har hunder forblir det nok med drømmen.

5 kommentarer:

helenes hus sa...

Betonggulvet er helt fantastisk. Funksjonelt og vakkert er en ganske uslåelig kombinasjon!

Fair sa...

Flotte gulv! Jeg har spesielt sansen for klossegulvet/endevedparketten på fjellhytta:)

snosen sa...

Det ser skikkelig fint ut med det gulvet og de veggene!
Er betonggulv kaldt å gå på?

Huset på Planen sa...

Ja, det er kaldt å gå på, men vi har varmekabler, så i skrivende stund er det deilig og varmt. I sommer var det behagelig og svalt.

Husdraumen/Anita sa...

Her er gummigolvet ser eg ja!
Har du fleire bileter?:)