Sider

søndag 3. mai 2009

Hyttekjøkkenet

Kontrasten til to-platers gasskomfyr og femti centimeters arbeidsbenk er stor, selv om det nye hyttekjøkkenet vårt er nesten førti år gammelt. Sannsynligvis er det Norges første
Unoform-kjøkken, siden det kom til Norge rett etter at de begynte å produsere det i Danmark. Vi har arvet det fra svigerforeldrene mine, som samtidig med hytteprosjektet vårt passende pusset opp eget kjøkken.

Det bærer preg av å ha blitt brukt, men er fremdeles i uforskammet god stand. Kjøkkenet er i heltre eik, og vi har brukt de elementene som var finest. Vi har dessuten brukt utslagsvasken deres, som var den minst slitte. Ellers er hetten, kjøleskapet, benkeplaten og blandebatteriet nytt. I god Unoform-ånd har vi valgt et litt kraftig togreps blandebatteri i blank krom fra Vola. Det er større enn de mest solgte ettgreps Vola-kranene, men jeg synes det passer til den kraftige utslagsvasken. Komfyren, som vi også har arvet, er nedfelt i en skiferplate som skaper en fin kontrast til kjøkkenet og benkeplaten i eik.

Ellers er resten av innholdet i skapene en salig miks av det som var på hytta da vi overtok, blant annet mengder med gammel Egersundfajanse, nyanskaffelser fra både Ikea, litt dyrere steder og bruktbutikker.





2 kommentarer:

Moderne Retro sa...

Kjøkkenet passet så godt til hytta, og det ser jo like fint ut som vårt som er nytt. Helt utrolig. Tusen takk for titten.

Huset på Planen sa...

Bare hyggelig! Svigerforeldrene mine har nytt Unoformkjøkken - også i heltre eik. Det er morsomt å se at mange av de unike Unoform-løsningene er de samme i dag som de var for nesten førti år siden. Det er selvsagt slitt, men jeg synes det bare passer fint til hytta for øvrig.