Sider

tirsdag 29. september 2009

Stolleken

Jeg leste dette innlegget i den flotte bloggen åpent hus for noen dager siden, og måtte nikke gjenkjennende. Åpent hus skriver at hun som regel kjenner den største fascinasjonen over lamper eller stoler.

Akkurat sånn har jeg det også. Favorittlampene mine har jeg allerede skrevet om blant annet HER.

Av ulike favorittstoler kan jeg nevne Poul Kjærholms PK22, som vi har pensjonert og plassert på hytta, samt Børge Mogensens Spanske stol som enn så lenge befinner seg på ønskelisten vår. Jeg har også skrevet om Wegners Y-stol og hans Shell Chair som jeg ikke vet hva heter på norsk.

Vel vel, listen over fine stoler man kan tenke seg innenfor veggene i hus og hytter er lang. Noen er allerede på plass. Siden hytta ved sjøen er en ute/innehytte er det også en utfordring å finne stoler som passer både inne og ute. Jeg har nemlig lagt opp til at spiseplassene møbleres likt - med samme bord og stoler inne og ute.

Jeg har endelig funnet stolen som troner alene på toppen av ønskelisten, og som gjerne får plass rundt bordene både inne og ute. Det er Verner Pantons stol som ble designet i 1955 til en av restaurantene i Tivoli, og som derfor fikk tilnavnet.... nettopp... Tivoli. Siden dette ble et innlegg fullt av unødvendig informasjon om mine allerede kommuniserte preferanser, tar jeg en presentasjon av Verner en annen gang. Jeg har nemlig flere ting av Panton på ønskelisten.

For øvrig kan det nevnes at Tivoli lages i rustfritt stål og gummi i mange farger, og kommer i flere utgaver. Jeg liker både den lave og barutgaven.

Her er noen bilder - lånt et sted på verdensveven:

Og her er noen bilder av inne/utemøbleringen min. Bildene er av de første som ble tatt av interiøret på hytta - bare én dag etter innflytting. Lampen og en del andre småting er derfor ikke på plass.

Disse bildene er tatt av Huset på Planen som med dette innlegget sparker igang en ny etikett - "Stoler". Jeg har nemlig flere på lager.

Takk til inspirasjon fra mange ulike blogger som har blogget om stoler i det siste, og til denne artikkelen om stoler på Klikk.no. Jeg vil nemlig også være med på stolleken!

9 kommentarer:

Anne sa...

Å, det er så kjekt å jakte på dei perfekte tinga for seg:) Veldig fin blogg du har!
Ha ein herleg kveld!
Klem Anne:)

Moderne Retro sa...

Jeg elsker også lamper og stoler. Har alltid flere jeg kunne tenkt meg, men ikke plass til, samtidig som jeg "elsker" de vi allerede har.
Tivoli stolene er forresten en av mine favoritter også.

Stilrent interiør sa...

Hytten deres ved sjøen er helt fantastisk. Jeg finner mye inspirasjon i bloggen din.

Huset på Planen sa...

Takk skal du ha Stilrent interiør! Hyggelig å ta en titt innom deg også. :)

IfraLahell sa...

Stolleken liker vi ;)Og Verner Panton også. Jeg er nå så kjedelig at jeg har "s chair" på min ønskeliste. En til meg og en liten en til lillemor. Er i tillegg svak for "ghost" av Starck!

Huset på Planen sa...

Det er mange stoler der ute, det er sikkert. Akkurat Ghost har jeg aldri vært så begeistret for, men man kan ikke like alt heller... :fnise:

Ellers liker jeg både Plastic chair og Arne Jacobsens stoler (har syveren selv - kompromiss mellom mannen og meg, jeg ville heller ha mauren) og ikke minst Scandia-stolen. Mange å ta av og mange som kan blogges!

Åpent^hus sa...

Beæret over fin omtale, kjære Huset på planen. Det er artig at vi kan inspirere hverandre her inne i bloggland! Takk. Jeg er med videre på stolleken! :) Ha en fin kveld.

Huset på Planen sa...

Ikke sant? Det slo meg med en gang jeg leste innlegget, at JEPP! jeg elsker også stoler og lamper! Og det bærer mange tidligere innlegg preg av.

Proforma - Irene sa...

Måste vara något med just lampor och stolar, jag älskar också det! Jag har många favoritlampor och även stolar. Eames Plastic Chair är en favorit av alla stolar! Foscarinis lampor gillar jag men min favorit nr. 1 är Double Bubble av Eero Aarnio.