Sider

tirsdag 8. juni 2010

Gazpacho-oppskriftPå oppfordring kommer beskrivelse av hvordan jeg laget gazpachoen på lørdag.

Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften fra Leith Cookery Bible, som jeg ble tipset om av en venninne.

4 porsjoner:

285 g tomater
1/2 agurk
1/2 grønn paprika
1/2 rød paprika
1 middels stor løk
570 ml tomatjuice
1 hvitløksfedd
2 ss estragoneddik (eventuelt sherryeddik eller hvitvinseddik)
salt og pepper
2 ss olivenolje
isbiter

Alle grønnsaker skjæres i biter og kjøres glatte i en blender med halvparten av tomatjuicen. Tilsett tomatjuicen gradvis sammen med eddik og olje. Serveres med isbiter.

Jeg brukte ikke rød paprika, av den enkle grunn at jeg glemte å kjøpe det. Dessuten hadde jeg i litt sitronsaft i tillegg til eddiken. Forøvrig laget jeg såpass stor porsjon med suppe at jeg ikke fulgte mengdeanvisningen helt. Det er også viktig at man smaker til med syre tilslutt for å få den rette smaken.

Dessuten - og det viktigste av alt, synes jeg, når man planlegger å servere miniporsjoner i shotglass - hadde jeg i en del chili. Fordi jeg synes det er vanskelig å beregne graden av sterkhet med den røde, ferske chilien, kjøpte jeg chilipaste. Og smakte meg rett og slett til. Løkmengden reduserte jeg også noe.

4 kommentarer:

Hvite tulipaner sa...

Tusen takk for oppskriften,denne skal prøves til tapasen i helga:)

hviit sa...

Nydelige bilder i Maison. Du har det så fint, og jeg er sikker på at du er like vakker og herlig som hytta di er stilfull. You make my day!

Klem Hviit

Ulla sa...

Vi laget en skikkelig god gazpacho på kokekurset i Barcelona. Der hadde vi blant annet revet Manchego og allioli på toppen. Smakte himmelsk når vi blandet det med gazpachoen.

Den vi laget var mye enklere/simplere enn den oppskriften du har.

Vi laget også Crema Catalana, omtrent det samme som Creme Brulee, men tilsatte revne sitronskall i, samt delte noen jordbær og hadde i bunnen. Smakte veldig godt, og var lett å lage :)

Irene sa...

Takk, nå husker jeg ikke helt min i hodet men noe annerledes den her ja.Skal bli spennende å prøve etter ferien,takk!