Sider

tirsdag 4. mai 2010

Krydderurter

Jeg fikk tak i krydderurter i går. Tre stykker for 120 kroner på Mester Grønn. De har fått plass i hver sin krukke og håpet er at de skal klare seg ute fra nå av selvom det er litt kaldt om natten. Urtene er skikkelig kraftige, og ser ut som de tåler litt vær.

Det kan nesten virke som jeg er sponset av Mester Grønn, men det er altså ikke tilfelle. Jeg synes bare det var et knallkjøp og sikret meg tre stykker til å ha på hytta i samme slengen.

Jeg kjøpte timian, oregano og rosmarin. Timian og oregano er godt til tomatbaserte retter og masse annet, og rosmarin brukes mye sammen med lam. Dessuten er det supergodt på potetbåter som stekes i ovnen med litt hvitløk og olivenolje - en enkel slager til grillmaten om sommeren i Huset på Planen.

Her er de ute i pottene sine. I morgen blir det enda et uteplassinnlegg.5 kommentarer:

hviit sa...

120 kr? Det var ikke ille... må nok en tur innom MG jeg også, har sett på de store oliventrærne, de har jeg kjempelyst på. Fine potter, hvor er de fra?

:) sa...

Har kjøpt de samme :)
Virker skikkelig robuste! Har satt de ute, så eg håper det stemmer ;) God natt!!

Hvite tulipaner sa...

Jeg har urter inne i kjøkkenvinduet som jeg bruker daglig,og de er økologiske,lukter helt herlig. Jeg blir skikkelig glad av å se på urtene mine:)
Krydderurter er den enkleste måten å "piffe opp" maten med synes jeg!

Ønsker deg en finfin dag!
Herlige utebilder hos deg forresten.
Klem

Huset på Planen sa...

Hei alle sammen, takk for kommentarer! @Hviit: Pottene har jeg kjøpt i en Bo Grønt-butikk for flere år siden. Har ikke sett de der i år, bortsett fra noen store rektangulære.

Åpent hus sa...

flotte potter og flott uteplass.
jeg ser etter noen fine i lettbetong nå.
klem, Åpent hus