Sider

fredag 14. mai 2010

Frokostuteplassen

Tusen takk alle sammen som bidro til å stemme uteplassen vår på hytta frem til andreplass i NIBs maiutfordring! Det var en stor overraskelse, og kjempegøy å få en så fin plassering! Særlig fordi det var så mange flotte og inspirerende bidrag med.

Jeg holdt på i hagen i hele går. Eller det vil si, hagen er vel ikke det korrekte ordet her. Det er mer et bed. Et bed som jeg håper vil bli fullt av frodige stauder etterhvert som årene går. Enn så lenge er jeg uerfaren og nokså uvitende, og lager bed etter prøve- og feilemetoden. Jeg har plantet klatrehortensia, med håp om at den skal kle muren, jeg har plantet løytnantshjerte, peon, prydgress, stormarikåpe, og noen sedumplanter jeg ikke vet navnet på. Dessuten var det fint å se at det jeg hadde plantet i fjor var på god vei opp, på tross av den noe sene våren. Et av de sterkeste minnene mine fra jeg var liten, var min bestemor som stelte i bedet sitt. Idag er bedet på samme sted, selvom hytta er totalt forandret. Derfor er det ekstra fint å se blant annet den gamle irisen på vei opp og prestekragene vokse.

Jeg har også gjort et forsøk på å plante noen urter. Rett og slett slike som jeg har kjøpt i dagligvarebutikk som egentlig ikke er beregnet på utplanting. Nå har jeg hatt de inne en stund, og vil se om jeg klarer å drive de videre ute. I fjor ble en tilsvarende basilikum stor som et lite tre der ute.

I pottene har jeg satt hosta (runde potter), bambus, lavendel og rosmarin og oregano.

Majoren i familien og vaktbikkja passer på. Som han alltid gjør.6 kommentarer:

Øystein Ellingsen sa...

Du er en flink fotograf!

Fair sa...

Synes uteplassen med beddet like nedenfor blir veldig fin. Tenk å kunne sitte på benken, puste inn frisk sjøluft med et hint av urter og bare nyte synet av vann og natur, for så å ta emd litt urter inn og lage middag. :)
Ble fint med bambus i krukke. :)

Fruen i nr 80 sa...

Jeg har bare ett ord: Nydelig!

Huset på Planen sa...

Tusen takk, dere!
@Øystein: Jeg tror det er motivet og ikke fotografen som er best. ;) Men takk. :)

@Fair: Nøyaktig det jeg gleder meg til å gjøre mer av i sommer. :)

Åse sa...

Hallo du.

Ser ut som det spirer godt i krukkene dine :-))

Hvor har du forresten fått tak i disse flotte krukkene? Hva er de laget av? Hvis du vil dele det med oss da...

Ha ei fortsatt fin helg.

Huset på Planen sa...

Såklart jeg deler, Åse! De to runde har jeg kjøpt på en BoGrønt-butikk. Jeg fant dem innerst i et hjørne, og regner derfor med at de er slags overskudd fra tidligere år. De avlange og den ene firkantede har jeg funnet på Plantasjen. De finnes også i sort. Jeg tror det er et slags steinkomposittmateriale.