Sider

torsdag 8. april 2010

Barndomsminner - kalvedans

Jeg har mange gode minner knyttet til denne desserten. Da jeg var riktig liten tilbragte vi hver påske på en bondegård, og jeg husker mamma laget kalvedans i gamle fayanse-skåler. Eller råmelkspudding som det også kalles.

Man blander 1 del råmelk og 2 deler H-melk, litt rørsukker og eventuelt noen mandeldråper. Jeg droppet dråpene i går, men hadde i litt hjemmelaget vaniljesukker istedet. Så skal det stekes i vannbad i 120 grader i ca halvannen time, eller til det er stivt.

Jeg serverer det med litt rørte jordbær for at den skikkelig nostalgiske følelsen skal komme krypende.



Eget bilde.

2 kommentarer:

Avdelingen sa...

Jeg håper virkelig at du skulle blogge om dette. Min mor lagde også denne desserten og jeg kjenner bare nostalgien komme krype ved tanken på mammas deilige dessert.

Fargebarn/Husbygger i Klepp sa...

Åh dette er virkelig godt! Mamma pleide å få råmelk fra noen venner og lagde dette til oss. Herlig!