Sider

torsdag 28. januar 2010

Bestikk på ønskelisten

Jeg har ingen planer om å skifte ut bestikket vårt fra Arne Jacobsen, men det er fremdeles gratis å ønske seg ting.

Jeg liker bestikket Skaugum fra Geilo Jernvarefabrikk AS designet i 1946 veldig godt. Enkelt med litt retrostil over seg.

Her bilde av salatbestikket fra Pur Norsk, hvor man kan kjøpe det over nettet.

9 kommentarer:

helenes hus sa...

Jeg er oppvokst med det bestikket. :) Foreldrene mine fikk det i bryllupspresang tidlig på 60-tallet. De har hun salatbestikket igjen nå, fordi håndtakene begynte å falle av etter ca. 30 års daglig bruk på det andre. Fine tingene!

Avdelingen sa...

Jeg har også dette bestikket (men den sorte utgaven. Mine foreldre fikk det i bryllupsgave i 1973, men de brukte det nesten ikke så da jeg tok over samlingen for ti år siden var det som nytt. Nå er det i daglig bruk og ser ikke like fint ut, men litt slitasje har sin sjarme det også.

Hjem for 4 sa...

Hi hi.... mitt bestikk! Vi har det i palisander. Dersom håndtakene er slitt ut kan man sende inn til Geilo fabrikken og få skiftet dem ut for en billig penge. Jeg tror det er snakk om 20 kroner skaftet - inkl. sliping av knivene!

det lange hvite huset sa...

Vi har også deler av dette bestikket, arvet etter mannens bestemor. Jeg tror faktisk vi har salatbestikket som er avbildet, pluss noen fruktkniver og annet småtteri.

Ulla sa...

Besteforeldrene mine hadde dette, men jeg aner dessverre ikke hvor det tok veien da de døde.

Synes det er veldig fint, dessverre er ikke rare mannen enig...

Birgitte sa...

Jeg har fruktkniver og endel småtteri i Skaugum, arv etter Besta. :-) Ikke et bestikk for oppvaskmaskinen, men elegante linjer!

Åpent hus sa...

Skaugum er lekkert. dersom det hadde vært å få når vi valgte bestikk, hadde jeg nok valgt det. men vi er godt fornøyd med stålbestikket. Salatbestikk kan du jo kanskje unne deg? :)

Astrid sa...

Dette bestikker liker jeg også kjempegodt!

Huset på Planen sa...

Så heldige alle dere er som har dette - eller deler av det. Jeg vurderer et lite sett, synes det hadde vært kult ved siden av det superstramme AJ bestikket.