Sider

tirsdag 1. september 2009

Favoritter: Bestikk fra Arne Jacobsen

Vi samler på bestikket som Arne Jacobsen har designet. Jeg vet at det er delte meninger om bestikkets funksjonalitet, men jeg synes det er helt perfekt. Spesielt godt liker jeg smørkniven, som jeg dessverre tror er tatt ut av produksjon, og suppeskjeen. Samt den smale lange teskjeen.

De eldste delene vi har er fra mannens barndomshjem. Der spiser man fremdeles av Arne Jacobsens bestikk, men han fikk med seg noe da han flyttet hjemmefra for første gang. Vi samlet deretter videre.

Foto: Fra Huset på Planen

Fra Wikipedia har jeg klippet følgende om Arne Jacobsen:
Arne Jacobsen(1902 - 1971) var en dansk arkitekt og designer som var med å innføre modernismen i Danmark. Han ble utdannet på Kunstakademiet i København, hvor han i perioden 1956-1965 underviste som professor i bygningskunst inspirert av Le Corbusier. Arne Jacobsen regnes som en representant for funksjonalismen. Blant Jacobsens store verk som designer og formgivere fins bl.a. stolen «Myren» og lenestolen «Ægget». Typisk for Arne Jacobsen var gjerne at han brukte mye farger, tekstiler og materialer.

5 kommentarer:

Dagny @ Beautiful Living sa...

Heisann! Det var lenge ett av mine favorittbestikk lenge også, frem til jeg fant ut at SAS-hotellet, som Jacobsen lagde de til, måtte slutte å bruke de siden de var så upraktiske og vanskelige å spise med, hehe :)

Når det gjelder linkingen opp til Dagbladet sin artikkel om Designers Saturday, så har ikke jeg lagt opp den linken selv, den kommer så vidt jeg vet automatisk. :)

Huset på Planen sa...

Haha! Jeg synes faktisk de er veldig gode å spise med, men vet at det er mange som misliker dem. Takk for forklaring.

Anonym sa...

kjempe fin hytte du har :)

Bjørg sa...

Mitt eget favorittbestikk er Chaco av designeren Tias Eckhoff, jeg spanderte det på sønnen i huset da han flyttet ut. Georg Jensen har bestikket Vivianna, en blogger skrev at spiseskjeen var en STOR nytelse å spise med.Jeg har derfor veldig lyst til å kjøpe den skjea....bare for å teste,hmhm.

Huset på Planen sa...

Da burde du prøve suppeskjeen til AJ, Bjørg! Den er også ganske snedig.
Og tusen takk, anonym, vi er veldig fornøyd selv også. :)