Sider

søndag 20. desember 2009

Marsipankuler

Jeg har mange barndomsjuleminner knyttet til marsipan. Faren min pleide alltid å kjøpe store blokker med nougat i utlandet. Dette ble lagt lagvis med marsipan og skåret ut i terninger. En himmels smakskombinasjon. Jeg minnes spenningen som knyttet seg til produksjonen av disse. Så vidt jeg husker var hverken søsknene mine eller jeg særlig delaktige i tilvirkningen av dette guddommelige snopet, men jeg husker den gullfargede nougatemballasjen, glassbollen med lokk som ble funnet frem fra innerst i skapet - denne ble utelukkende brukt til marsipan i jula - synet av pappas effektive hender når nougaten og marsipanen ble dandert.

I år har vi nøyd oss med å rulle marsipankuler. Jeg kjøpte Odensemarsipan med 50% mandler, rullet i kuler og strødde melis over. Resultatet ble delikate kuler. Det ble ikke veldig mange av en pakning med marsipan, men etter å ha prøvesmakt et par, kan jeg iallefall bekrefte at man heller ikke trenger all verdens kuler for å bli fornøyd.

Marsipan er jo utgangspunktet for adskillig mer spennende julekonfekt enn vi har produsert i dag. Likevel vil jeg slå et slag for det enkle. Her i huset har vi kuttet ned på diverse ting, og konklusjonen så langt er at det blir jul likevel.

Egne bilder.

2 kommentarer:

FlorasFrue sa...

Mmmm, kjempegodt!!
Vi har laget kuler med marsipan og nougat, beste som finnes :)
Kjersti

Glassveranda sa...

Så flotte de ble! :))

Jeg ønsker deg og dine en riktig fin jul og et godt nyttår!

Juleklem fra Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.