Sider

onsdag 2. desember 2009

Egg i skjærsilden

På grunn av at kulden kom brått i går, dro mannen min og jeg en tur til hytta vår på fjellet for å se at alt stod bra til. Det gjorde det heldigvis. Vi fikk satt på varme, lagt ut teppene fra Pappelina og pakket ut litt annet småplukk. Dessverre glemte jeg kamera, så resultatet får komme en annen gang.

Da kom hjem var vi litt småsultne og kalde. Mannen min laget "egg i skjærsilden", en lettvint og god kveldsrett. Oppskriften er opprinnelig fra kokeboken Til bords med Sopranos, men mannen min melder fra sidelinjen at han har endret den litt. Dette er en rett som fordrer minimal innsats, men som krever litt koketid.Surr hvitløk og løk i litt olivenolje i en kasserolle. Ha på godt modne tomater hakket i småbiter, eventuelt en miks av tomater og hermetiske tomater. Dette skal koke til det får litt tykkere konsistens enn saus. Krydre med salt og pepper, samt oregano og basilikum. Gjerne de friske utgavene, men tørket er også greit.

Når sausen har fått rette konsistens skal den først moses med en potetmoser, så skal eggene i. Knekk et egg av gangen i en kopp og hell forsiktig over i gryten. Deretter skal det koke såvidt under lokk i minst fem minutter, eller så lenge man ønsker ut fra hvor stiv plommen skal være. Serveres glohett med godt brød til.Og gjerne et lite glass med italiensk rødvin - akkurat som vi gjorde i går. Det gjorde godt for kulde og hyttelengsel. Det var nemlig så vakkert der oppe at vi en stund vurderte å bli.

Bildene er tatt av Huset på Planen.

2 kommentarer:

tempo.dk sa...

Jeg er bare så glad for at jeg har fundet dig - eller rettere din blog, for nu slipper jeg for at spekulere på, hvad jeg skal servere til middag - dette ser jo også helt vildt lækkert og ikke mindst enkelt ud. Og så kan vi danske jo godt lide det der med vinen... Tak for udfordringen - den er udført og videresendt. Godnat. Hilsen Bente

Idun.. sa...

mmmmm... hørtes deilig ut! Tror jeg må lagre denne ;)
Ha en fin torsdag! *klem idun*