Sider

søndag 8. november 2009

Merkelig cravings - rødbetegrateng

Vi hadde middag her i går - litt av fryserens rypebeholdning ble behandlet etter alle kunstens regler. Som følge hadde vi potet- og jordskokkmos, saus laget på kraft som jeg kokte på rypeskrogene og rødbetegrateng. Gratengen ble laget etter Lone Landmanns oppskrift. Det smakte nydelig! (Selvom jeg hadde noe mindre fløte enn det som stod i oppskriften.)

Jeg spiste restene til frokost - og det smakte meg like godt. Da vi var på tur i dag, hadde jeg kun én ting i tankene. Varm sjokolade? Nei. Kvikk lunsj? Feil. Nystekte boller? Nope.

Jeg kunne ikke få rødbetegratengen ut av hodet mitt.

Da vi kom hjem og jeg oppdaget at vi hadde rødbeter igjen i kjøleskapet, laget jeg raskt enda en porsjon. Først og fremst etter Lones oppskrift, men siden vi ikke hadde mer fetaost igjen, og jeg tilhører kategorien blåostspisende mennesker, fant jeg ut at fetaosten sikkert kunne skiftes ut med noe blått.

I tillegg fikk det følge av en raus håndfull valnøtter.

Sånn ble det seende ut.Egne bilder tatt i ettermiddag.

Mannen i Huset på Planen synes nok at jeg er litt rar, men alt jeg har i tankene er den røde rotgrønnsaken og jeg gleder meg allerede til frokost i morgen.

3 kommentarer:

tempo.dk sa...

Tænderne løber i vand. Denne opskrift har jeg lyst til at prøve. Nam. Hilsen tempo-Bente

Monica sa...

Nam nam, denne skal jeg teste ut:) Vi har endelig fått en butikk her med ferske rødbeter, så har lett litt etter oppskrifter :)

Huset på Planen sa...

For å være helt ærlig tror jeg at jeg ville testet ut Lones oppskrift først. Med mindre man er veldig glad i blåost. ;)

Lones var mer nøytral, for å si det sånn. Men valnøttene var veldig gode!