Sider

søndag 8. november 2009

Enda flere apekatter i hus

I tillegg til mine egne tre apekattgutter, har vi nå fått ytterligere tre apekatter i hus. Vi har fått de av svigerforeldrene mine, og blant annet far i Huset på Planen hadde disse som liten.

Etter apenes tilstand å dømme har de definitivt ikke bare stått til pynt. Én apekatt har løse armer, én har mistet armene og den siste har armene intakt, men de har vært repareret en gang allerede. Jeg har festet noen apearmer i dag, på samme måte som de ble reparert for en mannsalder siden. Derfor har de "ringer" på seg.

Det er danske Kay Bojesen (1886-1958) som har designet klassikeren som i dag, og siden 1990, produseres av Rosendahl. Bojesen ble ferdig utdannet sølvsmed i 1910, og arbeidet som lærlig hos Georg Jensen. I 1930-årene oppdaget han at det var et særlig liv i tre, og hans trefigurer har gjort ham til en av dansk kunstindustris helt store pionerer. (Kilde: Rosendahl).

Her har minsten (som umiddelbart la beslag på to av dem) plassert de fint i vinduskarmen.

2 kommentarer:

christin sa...

det ser ut til at du har en ørliten apeinvasjon på gang :) om du trenger nye strikkene til apene er det slikt som de som forhandler apene gir ut gratis. det gjør vi ihvertfall på illums i oslo. vil tro du kan få tak i det alle steder som forhandler rosendahl. fortatt fin søndag til deg!

Huset på Planen sa...

Tusen takk for tips, christin! Jeg tenkte jeg skulle ta kontakt med Rosendahl, men kanskje jeg bare skulle ta en telefon til Illums i Oslo.