Sider

mandag 19. oktober 2009

Lettvint oppskrift: Gulrot- og appelsinsuppe

Vi hadde gulrot- og appelsinsuppe til middag i dag. Fullstendig hjemmelaget, lettvint og sunt. Alle kriterier oppfylt i "Prosjekt hjemmelaget mat".

Jeg fikk den servert første gang som forrett hos min søster og fikk oppskriften av henne. Hvor den opprinnelig kommer fra, aner jeg ikke.

Her er oppskriften, og dette er nok til fire tallerkner:

1 stor løk
500 g gulrot
2 fedd hvitløk
minst 20 g fersk ingefær
1 ss smør til steking
1 liter utblandet og kraftig hønsebuljong
2 dl appelsinjuice/el. presset appelsin
2 ss fløte
2 ss creme fraiche + ekstra til servering, salt, pepper

Skjær grønnsakene i store biter og kjør de raskt i en kjøkkenmaskin. Fres deretter grønnsakene i smøret til det blir mykt. Ha grønnsakene i en gryte og hell på hønsebuljongen (som helst burde være selvlaget, denne gangen ble det buljong fra butikken på meg). Kokes til det er mørt. Så kjøres alt glatt i kjøkkenmaskinen eller ved hjelp av en stavmikser. Til slutt blandes appelsinjuicen, fløte og creme fraiche inn i suppen. Smak til med salt og pepper og server rykende varm med en creme fraiche-klatt på toppen.Foto: Huset på Planen på kjøkkenet.

4 kommentarer:

tempo.dk sa...

Dette ser lekkert ut - jeg er i en internasjonal matklubb - vi møtes en gang i måneden og har med et matrett hver. De er glad i supper og jeg tror, at denne kan bli en hitt. Ha en fin mandagskveld. Hilsen Bente

Søstrene Andersen sa...

Den skal prøves!! Herlig fargerikt innslag på middagsbordet... Ser kjempegodt ut - serverte du noe brød eller rundstykker til?
H

Flittiglise sa...

>NAM< Denne så veldig god ut:))

Huset på Planen sa...

Takk for kommentarer! Jepp, jeg serverte rundstykker - dessverre ikke hjemmelagede i dag.

Og helt korrekt - den er svært fargerik og ser lekker ut på bordet.