Sider

søndag 26. juli 2009

Favoritt: Bestlite by Gubi

Jeg leste Moderne Retros innlegg om Bestlitelampene for en stund siden med stor glede. Dessuten frydet jeg meg over bildene, og den litt utradisjonelle bruken av de ulike lampene.

Selv har jeg alltid hatt AJ stålampe som favoritt, men etter at vi kjøpte den lille vegglampen og en stålampe fra Bestlite, har jeg fått mer og mer sansen for disse. Bestlite er ikke så stram i formen som AJ-lampene, synes jeg. Derfor passer de godt her nede hvor selve bygningen er veldig stram. Hjemme er det langt mer detaljrikt og AJ-lampen kommer til sin rett.

Uansett synes jeg det er to flotte lampeserier.

Foto: Privat

13 kommentarer:

Ciara sa...

De er nydelige :) Hva ligger prisen på sånn ca?

Ciara sa...

Forresten er både Bestlite og AJ-lampene eksempler på lamper jeg ikke likte i starten, men som har vokst seg til å bli forelskelser. AJ-lampen syntes jeg hadde et irriterende oppsyn på grunn av den assymetrike skjermen og vinkelen mellom stang og base. I dag synes jeg den har skikkelig attitude :)

Samme med Bestlite. Synes den så altfor enkel og kjedelig ut i starten, men jammen synes jeg ikke de er helt nydelige nå.

God deign for meg er altså ofte slik som god musikk - den blir bedre og bedre jo mer den oppleves:)

Huset på Planen sa...

Akkurat slik jeg også opplever det, Ciara. Derfor litt morsomt at det gikk lang tid mellom første gang jeg så Bestlite-lampen til jeg likte den så mye at den ble vurdert som et potensielt kjøp. Nå når vi har hatt de en stund liker jeg de enda bedre!

Stålampen koster ca seks tusen, vegglampen ca to. (Om jeg ikke husker feil.)

Moderne Retro sa...

Artig å lese betraktningene deres.
Selv har jeg tre favoritter: AJ, Bestlite og Tolomeo fra Artemide. Neste lampekjøp her i huset blir vegglamper til soverommet vårt. Og jeg har et luksusproblem - veksler mellom hvilke jeg kunne tenkt meg av disse, da alle har ett eller annet med seg som appellerer til meg.

Huset på Planen sa...

Jeg har skrevet en gang at AJ vegglamper har en vinkel som gjør at den er vanskelig å lese under i en diskusjon med deg tidligere, Moderne Retro. Vet ikke om du husker det.

Men uansett snakket jeg med en i butikken som selger de i nærheten av oss, og hun sa at de er endret i forhold til den eldste utgaven. Våre er fra sytti-tallet, og jeg synes faktisk de ikke er så praktiske. (Men de er fine!) Vet ikke om du husker det, men ville bare nevne det.

Unnemor sa...

Kjempefine lamper! Spesielt fint med betong i bakgrunnen.

Vi bor i utlandet, men er på vei hjem. Har et ti år gammelt hus som skal pusses opp litt. Har tenkt på Bestlite BL5 over sengene på foreldresoverommet. Synes derimot den modellen du har over sengen så veldig enkel og flott ut. Kanskje BL5 kan bli for stor?

Huset på Planen sa...

Jeg synes også BL5 er tøff over sengen - slik det er avbildet i innlegget til Moderne Retro. Litt annerledes.

Hos oss var det størrelsen på sengen som avgjorde valget - den er bare 140 cm - og det ville nok virket litt voldsomt med BL5. Samt at den vi valgte er en del billigere. Vesentlig for oss som plutselig skulle kjøpe alt nytt på en gang.

Unnemor sa...

Takk for tipset - ser for meg at jeg kommer til å spørre deg om flere ting fremover, hihi. Veldig kjekt med noen som har samme interesse!

Jeg må ha to lamper, så det er mulig BL5 blir for mye. Og - som du sier - prisen er det dobbelte.

Ciara sa...

Forresten, Huset på Planen, vegglampen du har - er den enkel å vri og stille vinkel på? For oss aktive sengelesere er det nemlig et viktig krav til en vegglampe ;)

Huset på Planen sa...

Ja, den er enkel å vri inn til rette vinkel, Ciara. Jeg leser ikke mye på sengen, men mannen gjør. Imidlertid har jeg lest et sted (ikke mens jeg var i sengen *fnis*) at det er enklere å stille inn en lampe dersom den er midtstilt og ikke montert i hver ende av sengen - som er det vanligste. Vi har derfor midtstilt lampene på begge hyttene våre. Det er godt mulig det har å gjøre med sengestørrelsen (120 cm og 140 cm) og min manglende sengelesing, men det føles iallefall bedre for den lesende å ha lampen midtstilt. Da kan lyset stilles inn på det som leses uten at man forstyrrer den andre part.

@Unnemor: Bare spør! Det er bare hyggelig med kommentarer - veldig inspirerende, faktisk. :) Og forresten - vegglampen er ganske stor og ruvende den også, jeg ville sett de irl før et eventuelt kjøp.

Ciara sa...

Takk for masse bra info :) Men det som gjør at jeg lurer fortatt, er at

1) Vi leser begge på sengen, og
2) Vi har større seng

Mao: Ville én midtstilt vegglampe sørge for at begge fikk godt leselys selv i en større seng? Eller burde man da ha to vegglamper som vris eller monteres over hver hodepute omtrent?

Les og lær, Jonas Gahr Støre, det er her de VIRKELIGE verdensproblemene diskuteres *fnise*

Huset på Planen sa...

Hvis den er plassert høyt nok opp, tror jeg den ville gitt nok lys til begge. Fordelen er at dersom kun en vil lese, ødelegger ikke dette for nattemørket til den andre.

Den er altså nokså stor, selvom det er den "lille" utgaven. Jeg tror forresten kuppelen er av samme størrelse enten det er BL5 eller den jeg har.

Så altså, jeg ville nok satset på en uansett. To, som begge er plassert i midten, dersom lampene var små, som for eksempel spotter. Spør forresten i butikken hvor de fører lamper, de vet sikkert slike ting. (Eller burde iallefall vite.)

Min konklusjon er iallefall at midtstilt er bedre enn sidemontert, uansett som en eller to leser.

Moderne Retro sa...

Huset på Planen: Når du nevner det, så husker jeg såvidt det med lesevinkelen på AJ-lampen. Den dagen vi skal bytte ut lampene på soverommet, kommer jeg nok til å låne med meg hjem "de utvalgte lampene", og teste litt.