Sider

onsdag 17. juni 2009

Orkideer og diverse annet

Jeg har interessert fulgt med i debatten på NiB vedrørende kommentering på blogger. Også hos FORFØRENDE FARGER stod det et interessant innlegg forleden dag om kommentarer - og fravær av kommentarer.

Da jeg begynte bloggingen, forsøkte jeg å reflektere litt over hvorfor jeg ønsket å vise frem bilder av egne hus og hytter, og om det jeg hadde å melde ville være interessant for andre. Jeg konkluderte vel med at blogging først og fremst ville være en koselig hobby for min egen del, det blir som å lage en kombinert dagbok/fotoalbum med innslag av ønskeliste og små refleksjoner. For meg som er midt i et hyttebyggingsprosjekt (og nettopp har avsluttet et annet) fungerer det samtidig som en slags huskeliste over ting jeg har fått tak i, hva jeg ønsker meg, også videre. Samtidig kjenner jeg at det føles fint å få tilbakemeldinger, og da fortrinnsvis hyggelige tilbakemeldinger. Det er varmer at noen liker interiøret vårt, smaken min, kanskje noen har sagt noe pent om bildene eller lignende.

Det er overraskende hyggelig, faktisk! Og da jeg tidligere tenkte at det kanskje ble oppfattet litt rart og snodig å legge igjen kommentarer hos andre bloggere man ikke kjenner, har jeg nå innsett at det blir sett på som udelt positivt å rose andre. Og hvem liker vel ikke ros, enten det er for et fint innlegg, godt språk eller nydelige bilder?

Jeg må innrømme at jeg er veldig spent hver gang jeg logger meg på bloggen. Har jeg hatt noen lesere siden sist? Har noen lagt igjen kommentarer? Hvordan oppfattes man egentlig av andre? Jeg har mange flere spørsmål vedrørende blogging nå enn da jeg startet. Antakelig lider jeg av den velkjente nybegynner-iveren, og roer meg ned etterhvert.

Hvor jeg ville med dette innlegget er ikke godt å si. Dette er bare noen løse refleksjoner over det samme temaet Forførende Farger tok opp i sitt innlegg. Jeg har funnet mange utrolig nydelige blogger nesten uten kommentarer, og det forundrer litt. Inntil videre fortsetter jeg iallefall som tidligere - jeg har nemlig mange ideer på lager.

Ha en fin kveld videre og kos dere med noen bilder av yndlingsblomsten min - orkideer. Vi har seks stykker i huset som bomstrer i dette øyeblikk. Morsomt, for det er sjelden de blomstrer samtidig.

Foto: Privat

5 kommentarer:

Penselstrøket sa...

Kjenner meg igjen i refleksjonene dine. Jeg er også spent på eventuelle kommentarer hver gang jeg logger på, og blir veldig glad for dem jeg får.
Nydelige orkidèer. Jeg har syv, og fem av dem blomstret nå i vår. :)

Fair sa...

Orkidé er også min favorittblomst! Jeg har grunnet plassmangel kun én nå, men til gjengjeld holder den på å blomstre for tredje gang. Det er alltid like spennende å se om den kommer igjen etter å ha blomstret ferdig.

Når det kommer til kommentering er jeg dessverre ikke flink. Jeg har fulgt med daglig siden jeg "oppdaget" bloggen din tidlig i mai, og jeg gleder meg alltid til å se om du har lagt inn noe nytt. Likevel har jeg lagt inn kommentar bare et par ganger. Jeg skal prøve å bli flinkere i fremtiden. :)

Jeg beundrer stilsikkerheten din, og jeg blir inspirert av bildene du legger ut, samt det du skriver. Jeg håper du fortsetter å blogge, til tross for få kommentarer, for jeg (og mange andre) setter stor pris på at du deler det meg oss.

Huset på Planen sa...

Tusen takk, Fair, det var hyggelig sagt. Jeg vil understreke at jeg ikke skrev dette fordi jeg fisker etter flere kommentarer, selvom jeg gjerne innrømmer at det er veldig hyggelig å få tilbakemeldinger. Det har nok også noe å gjøre med nysgjerrigheten min - jeg ser jo at det er mellom 100 og 150 besøkende hver dag, og da lurer jeg jo på hvem disse er. :)

Jeg kommer garantert til å fortsette, for dette er både inspirerende og morsomt. Akkurat nå er jeg også i en fase hvor mye dreier seg om innredning, siden vi holder på med hytta vår. I sommer blir det mange innlegg om hytta - det lover jeg.

Sulvis sa...

Jeg står frem som en av dine daglige lesere, selv om det kanskje ikke var den største overraskelsen. Gleder meg til hytteinnlegg; du har to nydelige hytter, og med din fortreffelige smak lover det godt for en sommer med mange inspirerende blogginnlegg. :)

My Wonderworld sa...

Lekkert service du presenterer over.

Ang dette med kommentarer, så tror jeg ikke man skal anse det som noe "suksesskriterie". Stikker man innom de virkelig store bloggene, så får de faktisk ikke så mange kommentarer.

Jeg synes ideen din om å bruke bloggen som et arkiv/dagbok for egen del er en god tanke, så får kommentarene komme som en bonus. Ønsker man mye kommentarer, er det bare å legge igjen kommentarer hos andre. Det fleste responderer da tilbake.

Uansett, jeg liker bloggen din! ;-) Ha en fin dag!