Sider

søndag 17. mai 2009

Gratulerer med dagen, alle sammen!

Jeg har pyntet til 17. mai med iris og en annen blå blomst jeg ikke kan navnet på.

Foreløpig er det rolig i huset, bunadene og dressene ligger klar og nytraktet kaffelukt brer seg i stua. Vi hadde gjester i går og skal bort i dag, så pynting av hus er jeg ferdig med.

Her er mitt bidrag til 17. mai-lunsjen. Marsipankake med yndlingsfyllet. Slik gjør man:

Utgangspunktet er en hjemmelaget sukkerbunn delt i tre.
Det nederste laget dynkes rikelig med brandy. Dekk med hjemmelaget plommesyltetøy (gjerne innkokt med en kanelstang) og vaniljekrem med hakkede valnøtter. Neste lag dynkes med eplejuice og dekkes med samme vaniljekrem og bananskiver. Det øverste laget dynkes også med eplejuice før det legges på topp. Ha resten av vaniljekremen på toppen av kaken, og rundt kanten. Legg på marsipanlokk, også helst av hjemmelaget marsipan. Jeg jukset med ferdigkjøpt lokk i går. Siden jeg liker enkelt pyntede kaker, festet jeg bare noen valnøtter på toppen med krem og drysset litt melis over. Vær obs på at denne kaken først og fremst er en voksenkake, på grunn av at jeg bruker en del brandy som dynk.Foto: Privat

Ha en kjempefin dag, alle sammen!

1 kommentar:

Moderne Retro sa...

Den kaken såg veldig lik ut den jeg laget til 17. mai - kun vår var mer barnevennlig (eldstemann elsker marsipankaker, så vi må bruke fyll han liker).

:)