Sider

onsdag 13. oktober 2010

Eplechutney



Denne oppskriften er opprinnelig fra Frukt.no, men jeg har endret noe på den.

Eplechutney er godt til både svin, lam, storfe, vilt og kylling. Den er lett krydret og kan dessuten serveres som et litt utradisjonelt tilbehør til juleribba.

Dette trenger du:

1 kg epler
500 gram gul løk
1 ts salt
2 ½ dl eplecidereddik, 7 % (jeg brukte 5 %)
1 spiseskje fersk revet ingefær
1 rød chili
350 gram sukker
2 spiseskjeer frisk mynte



Slik gjør du:

Rens og hakk løken godt. Ha den i en gryte og kok den myk sammen med halvparten av eddiken og saltet. Skrell og rens eplene og del dem i små biter. Ha eplene i gryten sammen med løken og la det syde. Rens chilien før frø og hinner og hakk den i veldig små biter. Riv fersk ingefær og ha alt i gryten sammen med resten av eddiken. La det småkoke til eplene er møre. Avkjøl og tilsett til slutt hakket fersk mynte.

Eplechutney kan for eksempel erstatte tyttebærsyltetøy og rognebærgelé – men er langt mer spennende.

2 kommentarer:

hviit sa...

Yummy:) Ser deilig ut. Må prøves i helgen!

ide-puffen sa...

Så flott at du la ut en spennende oppskrift på dette. Har laget en sterk og god plummechutney som flere har syntes var nydelig. Nå er det masse modne epler i hagen så da får jeg prøve chutney av dem også. Knall kule julegaver til matglade venner.

Ha en chutneyfin dag.

Tudelu
Randi