Sider

søndag 5. september 2010

Høstlig rødbetesuppe

Suppe er kanskje ikke helt det man forbinder med søndagsmiddag. Men det er godt og mettende og passer ekstra godt nå om høsten, synes jeg.Av to fine rødbeter kan man få ganske mye godt. Blant annet en fyldig suppe som både ser høstlig ut og som dessuten smaker godt.

Dette er en suppe etter "Man tager hva man haver"-prinsippet, men den smakte såpass godt at jeg fant ut at den var bloggeverdig.Dette trenger du:

To rødbeter, på størrelse med middels store epler
Én liten løk
Ett middels stort hvitløksfedd
4-5 ovnsbakte tomater, eventuelt soltørkede tomater
Mel og smør til jevning (jeg brukte urtesmør, men dette er ikke nødvendig - bare øk mengden urter oppgitt lenger ned)
ca 7-8 dl hønsekraft eller buljong
Saft av en halv sitron
Crème Fraîche
salt og pepper etter smak
Fersk timian

Jeg hadde også en kvart squash i, men dette kan droppes.Jeg startet med å skrelle rødbetene, skjære de i terninger og koke dem i så lite vann som mulig. Man skal vel egentlig ikke skrelle rødbetene før de kokes for at ikke fargen skal forsvinne med kokevannet, men i dette tilfellet brukte jeg kokevannet i suppen, så jeg ser ikke at det skal være noe problem. Om noen er av annen oppfatning setter jeg veldig pris på å bli korrigert.

Samtidig med at rødbetene kokte, freste jeg løk og hvitløk gyldent og mykt i en gryte med smør. Deretter strødde jeg over litt mel og spedde ut med hønsekraft. På dette tidspunktet var rødbetene nesten møre, så både kokevann og rødbeter fant veien over i suppegryten. (Jeg hadde også i squash i terninger på dette tidspunktet.)

Til slutt kokte jeg suppen til grønnsakene ble helt møre, hadde i tomatene, kjørte det glatt med en stavmikser og tilsatte Crème Fraîche, salt, pepper og hakkede, friske urter etter smak.Suppen ble servert med hjemmelagede brødkrutonger.

2 kommentarer:

**We BLOG ARTISTS** sa...

OH SO pretty, I can almost smell it!
Have a great Sunday.
CHar.x

Avdelingen sa...

Utetid, jippi! Vi var i din hjemby og feiret bursdag idag. Grillings, kaker og bading. Sistnevnte ble en relativt kald affære.