Sider

onsdag 4. august 2010

Planteforsøk

Jeg har et lite planteforsøk gående. Istedet for å plante sommerblomster i potter hvert år, tester jeg ut med stauder.

Lavendel, flerårige kydderplanter og hosta. Jeg er spent på om de overlever vinteren i pottene, og tenkte jeg skulle se om det går. Et alternativ er å plante de ut midlertidig i bedet i vinter. Jeg har imidlertid hørt at det er fullt mulig å få det til.

Her er hosta-krukkene mine, som jeg har hatt veldig glede av på terrassen i sommer. De er ikke blitt så store, men de er veldig friske og fine. Dessuten med flere omganger med blomstring.

Har dere mange sommerblomster? Og er det noen med erfaring med stauder i krukker?

7 kommentarer:

bloggenanne sa...

Hei! Jeg har også satset på mest stauder og urter i hagen, men mine er plantet i bed. Hosta-ene mine står imidlertid i et temmelig utfordrende bed: det er skyggefullt, grunt og med fjellvegg inntil på en side, og mur på en annen. I tillegg er jeg bosatt på indre østland, så vintrene er rimelig frostfylte. Kanskje disse forholdene kan sammenliknes med miljøet i en krukke? De har overlevd i årevis, så de er temmelig hardføre. Jeg ønsker lykke til med overvintringen!

Bo med barn sa...

Stauder i potter/krukker funker som bare det! Jeg har hatt Hosta og lavendel, en rar rose. Alt har gått supert med unntak av den utrolig kalde vinteren på østlandet i år. Da tok de kvelden. Hadde jeg lagt en striesekk over hadde de nok overlevd.. Så jeg pröver igjen iår med det samme. I tillegg har jeg kjøpt noen töffe duftliljer (løk) på Eurpris, som har kjempetöft bladverk (det er de høye hvis du ser på bilde på bloggen min).

Anonym sa...

Flotte hosta ;D
I år har vi ikke hatt andre sommerblomster enn stemorsblomster. Men har plantet flere stauder i bedet :D bla hosta.
Ha en fin kveld
/myr

Dronning Maud sa...

Jeg hadde faktisk en hortensia som har overlevd mange år i en krukke. Ikke i vinter:) De siste blomstene jeg kjøpte nå er også staude.Og i krukker. Kjekt å lese om deg under her. Jeg som trodde mine unger er tette.Du har 3!!

Linnette sa...

Jeg har ikke sommerblomster i krukker annet enn om våren og høsten, fordi vi stadig er vekk 7-10 dager i strekk om sommeren. Jeg har månedsjordbør i ampler, men de blir med på hytta ;)

Jeg har istedet laget et bed ved inngangsdøren, som strider med alle regler for anlegging av bed... Det ligger langs husveggen, delvis under takutstikk og er bare 30-50 cm ut fra veggen og kanskje 40 cm dypt. Her overlever både Hosta, Astilber, Akeleier og Klematis. Selv gjennom dette årets harde vinter klarte alt seg - uten vinterdekke.

I de få krukkene jeg har på trappen plantet jeg sedum for et par år siden, og der har ca 2/3 klart seg gjennom vintrene. De siste har nok hatt det for fuktig.

Lavendelen er mer som busk enn staude å regne, siden den ikke visner helt ned. Den ville jeg nok dekket til. De andre visner jo ned, så da er det viktigst å passe på at de ikke drukner.

Kjempefine krukker du har Hostaene i! Er de frostsikre???

Linnette :)

Moderne Retro sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Moderne Retro sa...

Jeg har plantet både jordbær, urter, stauder, busker og trær i krukkene mine, og erfaringsmessig går det greitt. Lavendel hadde jeg for noen år siden i krukker, og det første året gikk fint, men året etter overlevde de ikke. Husker dessverre ikke hva som gikk galt.

Nydelig uteplass og krukker forresten. :)