Sider

torsdag 27. mai 2010

Vårrullrulling

Jeg har laget vårruller for første gang idag! Vårruller passer fint som fingermat og siden jeg trenger anselige mengder med denslags om kort tid, fyller jeg opp fryseren om dagen. I går ble det produsert omlag 250 kjøttboller i kjøkkenet på Planen og idag altså vårruller. Seksti stykker ble det til slutt, samt fem til kokken og ryddeassistenten.

Det var ikke vanskelig men ganske tidkrevende. Selve innpakningsdeigen kjøpte jeg på en Asia-butikk, det samme med glassnudlene. Ellers brukte jeg kylling (Hå-kylling som jeg skar ut og stekte brystene på og kokte restene), finhakkede gulrøtter, litt fersk ingefær, hvitløk, vårløk, cashewnøtter, rød fersk chili, samt litt chilipaste, paprika i forskjellige farger, minimais, fersk limesaft. Alt ble hakket i smått og stekt raskt i wokpanne. Til slutt hadde jeg i en potte med fersk hakket koriander.Så var det bare å rulleog rulleog rulleog rulleog tilslutt smake

14 kommentarer:

Fargeheimen sa...

Åh søren, no vart eg sulten, dette såg virkeleg godt ut.
Har dessverre ingen asia-butikker i nærleiken så eg får ikkje fatt i sånn deig. Men kanskje det går ann å leite seg frem til oppskrift på den også. :)

Ha ein fin dag.

Avdelingen sa...

Er det storkjøkken neste? Det så kjempegodt ut! Har noen venner som var og lærte vårrull-laging på kjøkkenbutikken på Magasin Blaa og før jeg hadde smakt hjemme lagde vårruller, synes jeg ikke det var noe godt. Nå derimot, NAM!

Ulla sa...

Mmmm! Vårruller er noe av det beste jeg vet!
Steker du de i frityr?

Huset på Planen sa...

Jeg stekte noen av dem (testrullene ;)) i ovnen, men må finne nøyaktig ut hvor lenge og antall grader. Jeg hadde lyst til å slippe oljesølet, innbiller meg at det er langt mer grisete å frityrsteke de. Men jeg penslet de med olje, tror det er ganske viktig.

Bente sa...

Mmmmmm - de så utrolig gode ut - noe helt annet enn dem man finner i frysedisken:)
Morsomt å følge matprosjektene dine.

Ha en fin helg:)
Klem fra Bente.

Maliva`s verden sa...

Mmmmmmm....og jeg som trodde dette var for stor jobb å begi meg ut må, har endret syn etter oppskriften din. Takk skal du ha, her elsker familien vår-ruller..så dette må prøves. Så lurt å lage opp masse til evnt.fest som venter også...lykke til. Fyller år snart du kanskje? God helg! Klem fra Maliva

Anonym sa...

Dette så veldig deilig ut. Jeg har ikke syntes noe om vårruller til nå men dette bør prøves. Og så mange du har lagd!
Kan de fryses?

Mvh Elisabeth

Anonym sa...

Jøss - imponert. Er det dette som kalles filodeig? - den deigen du pakker dem inn i?

Anonym sa...

Fryser du de ferdig stekt eller rå?

bare bea sa...

oi de såg skikkelig god ut!!

Peanuts sa...

De ser veldig gode ut, ble du fornøyd med smaken? Jeg pleier å ha i revet kål og revet løk også (river forøvrig alle grønnsakene), og litt østerssaus, fiskesaus og sesamolje (men ikke for mye av det siste, da overgår den alle de andre smakene synes jeg).

Vi (dvs mannen) pleier å frityrsteke dem i 1-2 cm olje i gryten og bare snu dem når de er passe stekt, men ja, det er helt klart mer griseri enn å bare legge dem i ovnen :)

Huset på Planen sa...

Takk for fine kommentarer, alle sammen! Jeg tror ikke dette er filodeig. Filodeig kan brukes til vårruller, men også (helst) til retter fra Midt-Østen som børek osv.

Jeg ble fornøyd med smaken, peanuts, selvom jeg hadde litt for mye ingefær. Å rive var lurt! Også det du skriver om å steke i litt olje i en gryte. Mulig jeg skal teste ut det.

Også har jeg fryst de rå. :)

Bird sa...

oi det så herlig ut! vet du om vårrulldeigen er laget av hvetemel?

Stina sa...

Nam! Det så virkelig godt ut.. Ikke snilt gjort å friste en sulten mage på fredag kveld;)

Ha ei fin helg!
Hilsen Stina