Sider

onsdag 19. mai 2010

Something fishy going on

Dette er nok et tips på lettvint og god hverdagsmiddag. Og kanskje en bra måte å få barn som ikke er så glad i fisk til å spise mat fra havet.

Jeg lager ofte fiskeburgere, men i dag ble de så gode at jeg tenkte jeg måtte dele oppskriften med dere. Vel, oppskrift er en overdrivelse, siden jeg etterhvert gjør det meste på slump, men noen angivelser har jeg da.

Til ca 700 gram torskefilet og 700 gram lyrfilet (bruk sei dersom du ønsker en kraftigere fiskesmak) brukte jeg to-tre spiseskjeer potetmel, en god slump med fløte, to egg, salt, hvitt pepper og nesten en bunt vårløk. Nå er vårløken stor og frisk, så det blir litt mye med en hel bunt. Jeg skar fisken i store biter og blandet alt i en kjøkkenmaskin med kniver. Stekte store burgere i litt smør og serverte med salat, hjemmelaget aïoli, gul paprika og litt pepperrot på tube. Neste steg blir å lage burgerbrødene selv også.

5 kommentarer:

Kristin sa...

Mmmmm!
Takk for fint mat-tips! Sunt også :)

Hilsen fra Kristin, Akeleiegården

HVER ENESTE DAG sa...

Ser veldig godt ut - skal garantert prøve dette!
Kjøkkenet ble kjempebra, og jeg synes lampe passet veldig godt!

Ulla sa...

Fiskeburger er supergodt! Her har vi laget flere ganger av laks, men det frister meg så lite om dagen at det er lenge siden sist.

Anonym sa...

Det så deilig ut :)
Fiskeburgere er ikke noe alternativ her i gården, men burgerbrød lages selv. Lett som en plett og jeg tar alltid hurtigvarianten med å ikke forheve degien, og tar etterhveingen på 40 grader varmluft i stekovnen.

L

Peanuts sa...

Den burgeren så nydelig ut :)

Jeg lager alltid brødene selv, denne oppskriften er god synes jeg

http://snakk.klikk.no/Mat/Default.aspx?id=10464581

Men isteden for å kutte brødene ut med pizzahjul ruller jeg dem ut som boller og kjevler de flate, det fungerer fint. Som 'anonym' over her dropper jeg også forheving, og etterhever heller lenge.

Har forøvrig sluttet med all form for forheving når jeg baker gjærdeig, synes resultatet blir luftigere da :)