Vi har hatt en liten massakre på Planen.
Krepsene som ble levert sprell levende måtte nødvendigvis dø før de skulle inn i ovnen. Da var det godt å ha en jegermann i hus. Altså, må man så må man, og så godt som grillet kreps smaker så tror jeg at jeg ville gjennomført det dersom det var nødvendig.
Men det er godt å slippe.
Derfor er det mannen på Planens hender som er i aksjon på disse bildene.
Ellers kan grillet kreps anbefales på det varmeste. Jeg blandet sammen to hvitløksfedd, to finhakket chili (men kunne gjerne hatt litt mer), litt olivenolje, litt salt og revet skall av litt av en lime. Denne blandingen fikk satt seg noen timer før jeg skulle bruke den.
Ellers gjorde vi følgende: For enkelhets skyld fjernet vi hele hodet (dette er godt til kraft, men nå har jeg nesten fryseren full så da droppet vi det), snittet krepsen på langs og brettet litt ut. Så la jeg chili- og hvitløkblandingen i snittflaten, og stekte på høy varme i noen minutter. Det tok ikke lang tid, så følg nøye med. Kjøttet skal være spenstig, men ikke tørt.
Vi spiste krepsene lune, med nybakt focaccia og hjemmelaget majones med litt ekstra sitron til.
3 kommentarer:
Det ser helt himmelsk ut!
Mmmmm,så helt nydelig ut!
Det er få ting her i verden som kan måle seg med riktig tilberedt sjømat synes jeg:)
Ønsker deg en fortsatt fin helg!
Klem
For en fantastisk fredagskos!
Legg inn en kommentar