Sider

fredag 16. april 2010

Valnøttmarengs

Nå som dverghøna også har begynt å legge egg, har vi nesten nok til eget forbruk. Og siden jeg liker å lage majones, blir det ofte eggehviter til overs. Det føles bra å bruke hele egget, spesielt nå når de er egenproduserte.

Valnøttmarengs smaker nydelig til litt sterk kaffe, samt at det er lett å lage. Tar fem minutter å smelle sammen og halvannen time å steke. Så kan de oppbevares en stund i en tørr boks. Selvom jeg må innrømme at jeg aldri har testet ut hvor lenge.

Til hver eggehvite bruker jeg 60 gram sukker, halvparten hvitt og halvparten brunt av den klissete sorten. Og til tre eggehviter bruker man ca en neve ristede valnøtter. Hvitene piskes stive, sukkeret piskes deretter i slik at massen blir helt glatt. Til slutt blandes nøttene i. Settes på stekebrett med bakepapir med en skje og stekes på 120 grader i ca halvannen time.

2 kommentarer:

Eva Eliabeth sa...

mmm... det så virkelig godt ut. Nå fikk jeg lyst på noe godt her. takk for tipset!

Ha en fin helg

Klem

Ulla sa...

Av en eller annen grunn leste jeg valnøttmajones, og syntes ikke det hørtes spesielt godt ut...

Men valnøttmarengs høres slettes ikke dumt ut :)
Ha en nydelig lørdag!