Sider

lørdag 20. mars 2010

Spørreundersøkelse i Huset på Planen

I samarbeid med Havrefras skal jeg ha en liten spørreundersøkelse i Huset på Planen.

Jeg trekker ut en vinner som får tilsendt en produktpakke fra Havrefras til en verdi av ca 450,-.

Dere kan øke vinnersjansene deres ved å linke til dette innlegget, enten i sidefeltet eller i eget innlegg. Hvis dere lager eget innlegg, kan dere gjerne skrive litt mer om frokostvanene deres. Og det er fint om dere legger igjen linken til innlegget deres i kommentarfeltet, slik at det er lett å finne igjen. Bruk gjerne bildene mine. I tillegg kan dere legge dere til som følger og ytterligere øke muligheten for frokostfinansiering en stund fremover. Dere som ikke har egen blogg kan også være med, men da må jeg få epostadressen dersom dere vinner.

Altså, 1 lodd for svar på spørsmålene i kommentarfeltet, 1 lodd for link på bloggen deres og 1 lodd for å legge seg til som følger.

For at det skal bli enklere for meg å trekke ut en vinner er det fint om dere nummererer fortløpende i kommentarfeltet. Første som legger igjen kommentar skriver for eksempel at de tar lodd nr. 1, 2 og 3, neste tar 4, 5 og 6, osv. Da ser jeg etterhvert i kommentarfeltet hvor mange lodd som er "trukket".

Her er spørsmålene dere skal svare på:
1. Hvordan er frokostvanene hjemme hos deg? Spiser dere frokost hver dag?
2. Hva er ditt beste tips for en hyggelig hverdagsfrokost?

Fra Havrefras har jeg fått oppgitt at kun syv av ti barnefamilier spiser frokost hver dag. Derfor ønsker de å få vite litt mer om hva som er tankene våre rundt dette.

Selv har vi alltid spist frokost i Huset på Planen. Hver dag spiser ungene frokost før de går til skolen, mens mannen min og jeg spiser frokost på hver vår jobb. I helgene forsøker vi å gjøre litt mer ut av det, og favorittfrokosten vår er stor oppdekning - gjerne på terrassen om sommeren. God kaffe og aviser inngår i frokostkonseptet vårt. Hvertfall etter at vi har spist sammen.

Dette sier produsenten selv om Havrefras:

Her er litt informasjon om Havre Fras og Mini Fras:

Mini Fras er små, sprø puter laget av havre og mais som gir barna en god, sunn og fiberrik start på dagen. Mini Fras inneholder hele 77 prosent fullkorn. Mini Fras ble i 2009 kåret av NRKs Forbrukerinspektørene som best i test.

Havre Fras er sprø fiberrike havreputer. De vannløselige fibrene i havre (betaglukaner) bidrar til å opprettholde et sunt kolesterolnivå.

Både Havre Fras og Mini Fras er Nøkkelhullmerket takket være det lave innholdet av fett, salt og sukker, kombinert med det høye innholdet av fiber og fullkorn. Det er Myndighetene i Norge, Sverige og Danmark har valgt Nøkkelhullet som symbol på sunnere matvarer.

Les gjerne mer om oss her http://www.havrefras.com/no/default.htm / www.minifras.no


Selv velger jeg hverdagsfrokostaltnerativ ut fra samme prinsipper som ellers - minst mulig tilsetningsstoffer, og i frokosttilfellet - minst mulig tilsatt sukker. Det jeg har fått med meg av innholdsfortegnelsen på havrefraspakken, uten at jeg har analysert det på et laboratorium, er at havrefras, etter mitt syn, er et av de bedre alternativene blant frokostblandinger. Dette er noe vi faktisk kjøper innimellom. Andre frokostblandinger bruker vi aldri.

Spørreundersøkelsen holdes åpen til og med 15. april.

Lykke til!

Vinneren er trukket og kontaktet.

20 kommentarer:

Strikkelise sa...

1. Vi spiser frokost hjemme hver dag. Som oftest spiser alle samtidig. Vi spiser brød eller frokostblanding/müsli med yoghurt eller melk. Aldri frokostblanding med tilsatt sukker, unntatt i ferier og sånn, men da unngår vi også de verste sukkerbombene.
I helgene blir det litt mer omfattende med egg, kanskje rundstykker o.l.

2. Det viktigste er å sørge for å ha basisvarer i huset. Det hjelper også å innrette seg sånn at det er lett å ta frem og rydde vekk, så det ikke blir stress på hverdagsmorgener. Stå opp tidlig nok til at man rekker å sette seg ned, og la unger kle på seg før de spiser.

Helle Marie sa...

Tar gjerne et lodd, blir kanskje lodd nr. 2 (vet ikke hvor mange den før meg tok?).
Takk for inspirerende blogg forresten, dette er min første kommentar her!

Spørsmålene var kanskje mest rettet mot barnefamilier, og hos oss er det bare samboeren min og meg, men kan jo svare likevel:
1. Vi spiser aldri frokost på hverdager. Dels fordi vi står opp til ulike tider, dels fordi ingen av oss har matlyst tidlig på morgenen. Om vi hadde hatt barn, hadde vi kanskje stått opp tidligere for å spise sammen med dem, men så lenge vi kun har oss selv å ta hensyn til er det uaktuelt å ofre søvn for å stå opp og spise før vi går på jobb.
2. Hos oss ville det vært lurt å ha en sunn frokostblanding stående i skapet, da det hadde blitt stress å begynne å skjære brød og styre med forskjellige pålegg o.s.v.

Huset på Planen sa...

Jeg ser at strikkelise allerede er følger, så da blir det lodd nr. 1 og 2 på strikkelise, og lodd 3 og 4 på Helle Marie.

Fint om dere fortsetter nummerisk - slik at dere skriver hvilket/hvilke lodd som dere tar neste gang. Sikkert litt dårlig forklart i hovedinnlegget, men jeg håper det ble mer forståelig nå. :)

det lange hvite huset sa...

Jeg har jo fulgt deg lenge men tydeligvis ikke offentlig før nå.

Jeg har linket til dette innlegget i et eget frokostinnlegg (det passet veldig bra, jeg tok nemlig kaffebilder i morges), og nå gjentar jeg svarene her:

1. Beboerne i det lange hvite huset spiser frokost hver dag. Noen dager spiser barna hjemme, andre dager spiser de medbragt på SFO/i barnehage. Vi voksne har det til felles at frokosten smaker best når man har vært våken en stund, så vi spiser enten på jobb eller etter at ungene er dratt avgårde. Det går mest i brødmat, men müsli med melk eller yoghurt er fin variasjon. Da går det mest i Axa Frukt. Barna foretrekker ost på matpakkene sine.

2. Mitt beste tips for en hyggelig hverdagsfrokost må være at man står opp litt tidligere slik at man har tid til å sette seg ned. Setter man fram litt av hvert så kan alle spise det de har mest lyst på, og kanskje smøre matpakke samtidig? I helgene er det godt med noe man ikke unner seg i ukedagene, og kanskje heller ikke hver helg. Det kan være noe så enkelt som sjokomelk eller kakao, eller en boks med ekstra god juice.

Frukt skåret i biter er også et godt innslag på frokostbordet.

Med dette tar jeg lodd 5, 6 og 7.

Anonym sa...

Først vil jeg si at havrefras har fulgt meg fra jeg var liten. Det ble brukt som frokost (morgenmad), men også som reisemat i bilen,når vi var på tur.Det var stor stas og få en egen pose med havrefras når lange bilturer ble kjedelige. Havrefras sammen med frukt og grønt var en stor suksess for meg og min bror på lange reiser.Havrefras var osgså en stor lykke for mine to barn når de var små.

1.Vi spiser frokost hver dag men ikke sammen lenger. Dette fordi våre barn er voksne og vi går på jobb og skole til forskjellig tid. Jeg er av den oppfatning at frokost er et viktig måltid i forhold til flere aspekt.Det er samlende og det er sundt og gir rom får gode samtaler.

2 Et godt tips for en god frokost er å stå opp litt tidligere, slik at en blir sulten før maten står på bordet.Helgefrokosten har alltid vært viktige hos oss.

Med dette tar jeg lodd nr 8, 9 og 10.

Huset på Planen sa...

Hei anonym! Du må lage link til egen blogg og bli følger i tillegg til kommentaren din hvis du skal få tre lodd. :)

Så da retter jeg det opp til lodd nr. 8 til deg, anonym. Fint om du skriver et navn også - slik at jeg kan skille anonyme fra hverandre.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Lodd 9, 10 og 11.

1.Vi spiser alle sammen frokost hver dag, men ikke samlet. Mann og jeg etter hverandre hjemme, førsteklassingen på SFO. Det går i brød, havrgørt eller frokostbladninger med minst mulig sukker.

2. Synes det viktigste er å få i seg noe som gir nok energi til å virkelig få i gang dagen.

Mer kan leses her:
http://innerstiveien.blogspot.com/2010/03/frokostvaner.html

Liv sa...

Vi spiser frokost hverdag, dekker på med brød pålegg, knekkebrød, melk, og kaffe. I helgene blir det utvidet med egg og lys på bordet.

Mitt tips til en hyggelig frokost til hverdag er faktisk lys på bordet og ny traktet kaffe. Da er det kos for meg :-)

Og vips var lodd 14 og 15 mine.

Hvite tulipaner sa...

Lodd 16,17 og 18 på meg!

1.Her i tulipanhjemmet spiser vi frokost hver dag. Det går mest i havregrøt eller musli med melk/yoghurt.

2.Tips for en hyggelig hverdagsfrokost må bli levende lys på bordet, ferske blomster, nystekt brød/scones og nytrukket kaffe.Namnam!

Artig med denne spørreundersøkelsen da!
Klemklem

Life like it is for the V's: sa...

Lodd 19 og 20 til meg.

1) vi spiser frokost hver dag, og for det meste sammen. Vi spiser enten havregrøt eller vanlig brødmat.

2) i helgene så er det lys på bordet og et hyggelig dekket bord. Litt ekstra med egg og kaffe og te til.. Ingenting er som en frokost. For meg dagens favoritt måltid:-)

Pusterommet sa...

Lodd 21 og 22 til Pusterommet.

1) Her spiser alle frokost hver dag, bortsett fra 19-åringen. Mannen i huset spiser frokost på jobben, mens jeg spiser sammen med ungene. I helgene spiser vi alle frokost sammen, igjen bortsett fra den eldste, som heller bruker formiddagen på å sove...
Vi spiser helst brød og knekkebrød, eller havregryn med syltetøy, havregrøt eller blåbærmusli.

2) Å dekke et hyggelig bord er viktig hos oss. I ukedagene synes ikke ungene detaljene rundt borddekking er så viktig, men i helgene har vi god tid, og da synes de det er koselig med litt ekstra, som levende lys. Men det aller viktigste er selvsagt at vi spiser sammen uten å ha det travelt.

FlorasFrue sa...

Lodd 23,24 og 25

1Her spiser vi frokost hver dag, Vi spiser etterhvert som vi er ferdige på badet. Jeg smører matpakker og guttene spiser - egentlig en koselig og rolig stund.Vi spiser oftest skiver, men innimellom er det havrefras eller musli med blåbærbiola på.

2.Jeg er jo alt for dårlig til å dekke et koselig bord i hverdagen. Men i helgene kjøper vi godt pålegg, lager gjerne egg og bacon, te og rundstykker og koser oss lenge.

Fire barn i familien sa...

1) I vår familie spiser vi havergrøt til frokost hver dag i ukedagene. Det tar 5 minutter å lage og det er lite å rydde opp. Dermed har vi tid til å sette oss ned å spise sammen. De minste får banan på grøten og vi andre rosiner og kanel.
Om man ikke vil ha grøt så er alternativet hjemmelaget frokostblanding.


2) Tipset mitt er å ha tid - evt. å ikke gjøre det mer avansert enn det man har tid til. I helgene dekker vi på til "luksusfrokost" som barna kaller det. Da er det oppskåret frukt, youghurt, brød, rundstykker, egg, kakao - og vi sitter leeeenge.

Har lagt meg til som følger og skal nevne undersøkelsen i blogginnlegget jeg skal skrive nå :)

Da blir det lodd nr 25, 26 og 27 på meg!

Fire barn i familien sa...

Eh - lodd nr 26, 27 og 28 på meg :)

Gul Hverdag sa...

Lodd nr 29 og 30 på meg:-)

1. Frokost spiser vi hver dag. Det frister lite men må til for å fungere. Tullemor spiser fullkornsgrøt og skive, jeg spiser knekkebrød, skiver, youghurt ...ja litt forskjellig alt etter hva som finnes i kjøleskapet;-) Mannen spiser en dobbelt-skive med ost i fullfart før han går på jobb.

2. Helge-frokostene våre er hyggelige. Da steker vi gjerne rund.stk og lager omelett og så tar vi oss god tid til å snakke sammen og "leke" med tullemor. Så hører vi gjerne på radio eller musikk i bakgrunnen;-) Og selvfølgelig stearinlys og blomst på bordet:-) Og en stooor kopp god te:-)

Fruen i nr 80 sa...

Da blir det lodd nummer 31 og 32 på denne fruen.

1. Hvordan er frokostvanene hjemme hos deg? Spiser dere frokost hver dag?

På hverdager dekkes det på ved bardisken som skiller kjøkkendelen fra spisestuedelen. Der spiser mannen og jeg, og barna hvis de våkner, ellers lages det matpakke som de
spiser når de kommer i barnehagen.
I helgene spiser alle sammen og det dekkes på storebordet.

2. Hva er ditt beste tips for en hyggelig hverdagsfrokost?
At vi tar oss tid til å spise sammen, samt at det er litt variasjon i utvalget.


http://nummer80.blogspot.com/2010/03/morgenstund.html

Sulvis sa...

Da er det vel lodd 33, 34 og 35 her!

1. Hvordan er frokostvanene hjemme hos deg? Spiser dere frokost hver dag?
- Jeg spiser som regel frokost, mens de andre i huset alltid spiser frokost. Frokostbordet dekkes imidlertid kun i helgene. De voksne spiser frokosten på kontoret, og barna spiser ved kjøkkenbenken eller i barnehagen.

2. Hva er ditt beste tips for en hyggelig hverdagsfrokost?
- Mitt beste tips er: God tid, god juice, godt brød og fristende pålegg.

Kjersti sa...

Lodd 36 tar erhved jeg! ;O)

Nettopp oppdaget NIB verden...og kjenner meg veldig hektet og ikke minst INSPIRERT av alt det fantastiske og kreative som gjøres og produseres rundtomkring..... er ennå ikke eier av en blogg, men tror nok ojeg må bli! ;O))

1) Vi spiser alltid frokost sammen på kjøkkenet. en god og VIKTIG start på dagen sammen.. noen dager blir det laange frokoster mens andre dager korte og effektive frokoster.. i en travel hverdag med 3 unger og full jobb på begge foreldrene, er nok de laaange frokostene helst i helger og ferier... men vi er alltid nøye på at alle skal spise frokost sammen!!

2) Frokstene blir alltid inntatt med sterarinlys på bordet. det gjør noe med stemningen.... ;O)) vi har vært beviste på at vi ikke skal ha tv på kjøkkenet som kan ta fokuset vekk fra samtaler med hverandre. barna får selv velge hva de vil spise og hvor mye de vil ha. men vi ser det at de veøger sunne pålegg /kornblandinger, så dermed er valget lett med at de får velge selv. det at de får selv velge hvor mye mat de vil spise ser vi fungerer på våre barn. for de er flinke til å ta seg tid til å spise seg mett når de sitter ved bordet. lar seg ikke avlede av ting. vi tror det gjør måltidet lystbetont for dem. og dermed den gode steminigen rundt bordet! ;O)

Suzy sa...

1. Jeg spiser frokost hver ene3ste dag og ettersom jeg sverger til lavkarbotankegang, så går det stort sett i omeletter til hverdags og egg og bacon i helgene, men jeg er også veldig glad i frokostblandinger. VELDIG faktisk!

2. Mitt beste tips til en god frokostopplevelse er TID. Det å ha tid til å lage skikeklig mat og sette seg helt ned, spise rolig og ha tid til å lese, snakke og fornøye er helt uvurderlig.

helenes hus sa...

Jeg er dsom alltid ute i siste liten. :)
Hjemme hos oss spiser jeg og den yngste frokost - mannen nøyer seg med en kaffekopp. Hverdagsfrokostene hos oss inntas på kjøkkenet. Den yngste sitter, mens jeg ofte står og lager lunsjboksene våre klare, samtidig som jeg spiser knekkebrød, drikker kaffe og snakker med den yngste. den yngste spiser alltid frokostblanding. Mannen min sitter vanligvis til bords sammen med oss med kaffekoppen sin. Men han får man ikke annet enn enstavelsesord ut av før rundt 8.30, og da er vi jo på jobb og skole.
Mitt beste tips for en hyggelig hverdagsfrokost er å sette av 10 minutter hver morgen -det tar ikke lengre tid enn det - å ha litt tid til å snakke sammen, og å sørge for at alle spiser noe som får dem i gang.
Her i huset er vi forresten skikkelig gode på helgefrokoster! Da er det full pakke med egg, bacon pålegg, ferskt brød, juice, kaffe og mer kaffe. Dessuten spises helgefrokostene på en tid av døgnet da mannen min er blitt mer sosial også. :)
Jeg skulle selvsagt ha postet her lenge før, og skrevet et frokostinnlegg i min egen blogg og linket hit og sånn. Men jeg er så opptatt med å utsette ting at jeg ikke har hatt tid. :S