Sider

mandag 29. mars 2010

Rekerester

Det er snart slutt på rekesesongen for i år, hvis man da ikke inkluderer august hvor også rekene smaker bra siden de har rogn i hodet. Her i huset spises stort sett reker når det er sesong - månedene januar, februar og mars - og ikke fullt så mye om sommeren, en tid de fleste andre forbinder med rekemåltider.

Idag lot jeg meg friste av reker i butikken. Ikke egentlig fordi de var ferske eller så eksepsjonelt flotte ut, men fordi jeg trengte kraft og samtidig så muligheten til å lage rekesalat til påskefrokostene.

Som regel når vi har reker eller andre skalldyrtyper, lager jeg kraft. Det er så enkelt at man nesten ikke kan la være. Dessuten er det så fint å ha kraft i fryseren til suppe eller sauser.

Slik gjør man:

Pass på at rekeavfallet holdes adskilt med annet avfall. Man skal ikke koke kraft på brukte servietter og vinkorker.

Idag hadde jeg ikke så store mengder med skall, og da er det ganske enkelt å håndtere. Jeg freste noen fedd med hvitløk i olivenolje, hadde i rekeskall, litt bladpersille og et par båter sitron i pannen og stekte noen minutter på sterk varme. Deretter helte jeg over passende mengde vann, kokte ganske lenge og der! var den ferdig.

Hva jeg brukte kraften til kommer jeg tilbake med senere i kveld. Hvis bildene blir bra, da!Rekene brukte jeg til rekesalat, som rett og slett består av hjemmelaget majones av to eggeplommer, to hardkokte og hakkede egg og 500 gram reker. Smaker himmelsk til påskefrokosten hvis man har lyst til å variere litt med eggene.3 kommentarer:

Gul Hverdag sa...

ooooiii.. Går det ann å lage sånn selv?? hehe Så jo helt fantastisk ut!!! mmmmm får vann i munnen av den der rekesalaten!!
Får nok noen nydelige påskefrokoster med det pålegget der!!!

christin sa...

luring :) sånt skal jeg også gjøre når jeg blir stor! dvs etter at denne altoppslykende masteroppgaven er levert, haha..

Proforma- Irene sa...

Jag älskar räkor och vi äter det ofta och hela året om! Räkor, majonnäs och ett gott bröd till, det är mums!