Sider

fredag 1. januar 2010

Julegave og nyttårsforsett

Mannen min fulgte rett og slett ønskelisten min slavisk da han kjøpte julegave til meg. Jeg fikk et par skikkelig solide gummistøvler fra Tretorn.

Når man bor på den kanten av landet som vi gjør, er minst ett gummistøvelpar påkrevet i garderoben. Fra før har jeg gummistøvler fra Ilse Jacobsen, men med sin lille "diamant"pynt på skaftet, er disse kun til bybruk. Nå trengte jeg noen jeg kunne gå i heia med uten å bli våt. Av erfaring vet jeg at før eller siden ber Gore Tex om nåde - det er ingenting annet enn gummistøvler som funker når det er skikkelig vått.

Jeg har fulgt med på diverse diskusjoner vedrørende gummistøvler, og så vidt jeg har observert, ser det ut som Ilses støvler og Hunter er i ferd med å måtte vike markedet til fordel for Le Chameau. Le Chameau er et fransk merke som, på grunn av at de er av god kvalitet og har blitt omfavnet av de rette personer, har seilet inn på "must have"-markedet for de som foretrekker å tråkke rundt med gummistøvler på føttene når været krever det. Og forsåvidt når været ikke krever det også.

Siden mannen min er en ivrig jeger, befinner det seg flere typer gummistøvler til denslags bruk i kjelleren. Blant annet et par Le Chameau, flotte og grønne og foret med kalveskinn. Nydelige i fasongen og håndsydde. Det finnes et par Aigle, som også kan sammenlignes med Le Chameau når det gjelder kvalitet, og det finnes et par Tretorn. Sistnevnte er også regnet som en svært god støvel, av de som mener de har greie på denslags. Når de i tillegg ser tøffe ut, var usedvanlig gode å gå på da jeg testet de ut i butikken (som antakeligvis skyldes en slags fleksibel tresåle), var valget lett. Det ble Tretorn på meg.

Derfor har jeg nå fått meg et par tøffe gummistøvler til i benbekledningssamlingen min, og nyttårsforsettet mitt er at de ofte skal være i bruk.

Når det en gang slutter å være like kaldt som på Nordpolen.

Egne bilder.

8 kommentarer:

Fair sa...

Gode gummistøvler er veldig kjekt å ha og gøy når de er like fine som disse.
Godt nyttår!

Anonym sa...

Grattis med nye støvler, og GODT NYTT ÅR! Var det fjorårets støvler du la ut bilder av? For de du fikk i år var Le Chameau?

Huset på Planen sa...

Hm, nei, Jeg har ingen fra Le Chameau, men "årets" julaften var jo i fjor, siden vi allerede skriver 2010. Muligens litt uklart. :)

Så det var "i fjor" jeg fikk Tretorn, og det er de det er bilde av.

Anonym sa...

He he, der kan du se. Jeg er litt treg i dag, skjønner jeg. Leste innlegget ditt på nytt nå, og nå gir det sammenheng. Uansett, fine støvler!

White Heart Line sa...

Vil Ønske deg riktig godt Nytt År!! Håpet i år er å få kose meg mere med bloggingen og å lese mere blogger, deriblandt din:)).

Marta / Livet på landet sa...

Godt nytt år til deg! Og grattis med nye støvler!
Helt sant at det er et "must"!
Jeg snylter på min søster, som har flere par og derfor har latt et par burberry støvler stå igjen hos meg:) De egner seg nok ikke så godt på fjellet, men det gjør i grunn ikke jeg heller:)
Mistenker at du er av den mer sporty typen:)

Gleder meg til å følge bloggen din i 2010 også! Den er absolutt en av mine favoritter!
Har vært hyggelig å "bli kjent" med deg i året som gikk! Takker og bukker for hyggelige kommentarer, god inspirasjon og gode forslag!:)

Klem

Ingunn sa...

Så fine støvler da! Godt nyttår til deg og.

Klem og god helg.

FlorasFrue sa...

Gratulerer med herlige, nye støvler!
Jeg har to par, et fra Ilse og et le chameau - de siste i sølv, derfor ser jeg jo problemet når jeg skal ut i skogen med støvler - om det er med det ene eller andre paret... Hmmm, kan man ha tre par støvler... kanskje jeg kan ønske meg et par litt lave, da teller det kanskje ikke helt som tre?..
Ønsker deg et riktig godt nytt år og jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med deg og bloggen din :)
Klem fra Kjersti