Her kommer enda et forslag til hverdagssuppe. Jeg hadde et blomkålhode til overs i kjøleskapet i forrige uke, og med sprøstekt bacon, litt parmesan og nybakt brød som vi hadde i hus på grunn av brødprosjektet mitt, ble dette en veldig god hverdagsmiddag.
Når jeg lager suppe, gjør jeg det meste på slump. Denne oppskriften blir derfor ikke så veldig presis, men jeg skal likevel skrive hva jeg gjorde.
Dette trenger du:
Smør
Mel
Løk
Kylling- eller grønnsaksbuljong (jeg bruker den økologiske fra Knorr hvis jeg ikke har kyllingkraft)
Blomkål
En fløteskvett
Salt og pepper
Bacon
Parmesan
Smelt smøret og stek løken gylden og myk. Lag deretter jevning og spe på med litt buljong. Kok blomkålen godt og spar på kokevannet. Som ekstraservice for den kresne i familien kjører jeg stavmikseren i buljong- og løkblandingen før jeg har i blomkålen. Blomkålen kan også kjøres med stavmikser dersom man ønsker en helt glatt suppe. Jeg sparer alltid på noen buketter med blomkål til å ha i tilslutt. Dersom det er behov for mer væske, bruker jeg kokevannet. Smak til med salt og pepper, og server med sprøstekt bacon og et lite parmesandryss.
Nam!
Eget bilde.
Denne suppa tar omtrent 20 minutter å lage. Nesten like raskt som Toro, men hundre ganger bedre!
2 kommentarer:
Det ser, og høres, riktig så fristende ut. Jeg lurer på om dette kanskje blir middag hos oss en gang til uka.
Åj! Dette så ut som en deilig suppe.
Jeg er fortiden hjemme i permisjon og trenger slike gode middagstips:)
Ikke så lett å vite hva en skal servere mann og barn hver dag...
Forresten må jeg også få sagt at denne bloggen var flott! Mye fint å se på og til inspirasjon.
Vi har akkurat flyttet og holder på med oppussing (som tar laaaang tid med to små barn)
Barna kommer først:)!! Men det er flott med inspirasjon på veien.
Legg inn en kommentar