Sider

tirsdag 3. november 2009

Plommedessert

Som den observante leser muligens har fått med seg, hadde vi gjester i Huset på Planen på lørdag. Som vanlig serverte vi dessert. Denne gang en varm plommedessert. Perfekt høstmat, synes jeg.

Her er oppskriften, for de som liker denslags:

Fyll en ildfast form med plommer. Jeg hadde noen liggende i fryseren, og brukte disse. Deretter hadde jeg litt akasiehonning, litt brunt sukker, stjerneanis og kanelstang i formen, samt litt av den hjemmelagede eplesaften vår.

I den opprinnelige oppskriften, som jeg for øvrig har funnet et sted på verdensveven, står det at man skal ha appelsinjuice istedet for eplejuice og sirup istedet for honning. (Den opprinnelige oppskriften er forresten fra
Good food.)

Uansett, alt skal i ovnen i 180 grader i ca 40 minutter.

Jeg serverte plommene sammen med en blanding av krem, tyrkisk yoghurt og melis, samt vaniljeis for de som synes krem- og yoghurtblandingen ble for syrlig.


Bildene er tatt av meg i feststemning, ikke lenge før plommene forsvant inn i ovnen.

På søndag skulle jeg spise rester, men det hadde definitivt vært bedre om jeg hadde fjernet både kanelstengene og stjerneanisen etter festen på lørdag.

Men det får da være måte på hva man skal huske klokken tre om natten.

3 kommentarer:

Ingunn sa...

Ååå. Det så nydelig ut. Jeg har fått så sansen for desserter etter å ha sett på 4-stjerners middag.

Klem ingunn

Birgitte sa...

Ser deilig ut! Tinte du plommene først?

Huset på Planen sa...

Hei Birgitte. Jeg la plommene i formen mens de var frosne. Da det var tid for å sette plommene i ovnen, var de nesten helt tint opp, men bare nesten.