Sider

onsdag 4. november 2009

Koskinen får prisen

Harry Koskinen mottar i år den prestisjefylte designprisen Torsten og Wanja Söderbergs pris 2009, som gis til «nyskapende og fremstående gjerning innen kunsthåndverk og design» – og blir svimlende en million svenske kroner rikere.

Idag, 4. november, er dagen han formelt mottar prisen.

Koskinen regnes som en av de mest betydningsfulle finske nålevende desginere. Han fikk sin første lysestake i produksjon i 1996 og har designet produkter for mange kjente produsenter, så som Muuto, Iittala, Arabia, Muji, Artek og Seiko.

Jeg kjenner Koskinen for denne klassikeren, nemlig Block lamp fra 1996.Koskinen har også designet dette serviset for Arabiaog Atlas lysestake fra Iittala, hans første design som fremdeles er i produksjon.Bildene er fra verdensveven.

Særlig lampen skal få en velfortjent plass på ønskelisten min. Den er et nydelig stykke arbeid som jeg godt kan ha liggende i vinduskarmen. Noe å ønske seg til jul?

3 kommentarer:

Unnemor sa...

Så morsomt å lese.....har akkurat syklet til butikken for å kjøpe en lyspære. Tok frem min Block-lamp og plasserte den i stuevinduet. Satt meg så ned for å lese bloggen din (dagens kos og avslapning). Og der var det artikkel om lampen!

Kan absolutt anbefales!

God kveld!

Proforma - Irene sa...

Block lamp är ju en riktig klassiker! Fortfarande lika snygg!
Ingen dålig prissumma!

Therese ~ Fjellrosa ❦ sa...

For noen koselige hilsner du har lagt igjen hos meg, tusen takk skal du ha :) Jeg hadde en følelse av at jeg hadde flere Rosebudder når jeg skulle fotografere, og det dukket riktig nok opp to til når fotograferingen var vel overstått. Lavendel og neglebalsam. Hva man ikke har? Dessuten kan man aldri få nok "glossy" innlegg vel? ;)

Håper du får en fortsatt fin kveld :)