Sider

søndag 22. november 2009

Bacalaokveld

Mens vannstanden sank utenfor huset vårt i går kveld, sørget vi for å ha det koselig innendørs. Jeg laget bacalao i Huset på Planen for første gang, med utgangspunkt i denne oppskriften fra Klikk.no.

Erfaringen jeg gjorde meg var at det ikke var nødvendig å vanne ut fisken så mye, jeg nøyde meg med litt over et halvt døgn. Jeg skiftet imidlertid vann noen ganger. Det var heller ikke nødvendig å bruke så mye olje, og jeg kokte den ikke så lenge som det stod angitt i oppskriften.

Som en bonus fikk jeg dekket et koselig bord og gjøre en av de tingene jeg liker aller best - nemlig ha gjester.Noen av oss drakk rødvin til maten, andre drakk Rosaura, som er en av mine favoritt-roséviner. Begge deler fungerte bra.

Egne bilder.

5 kommentarer:

Avdelingen sa...

Det så utrolig godt ut. Håper ikke dere regnet ned.

Huset på Planen sa...

Hehe, bare nesten. Vi bor rett ved elven, men det er heldigvis ikke fare for huset vårt.

Anonym sa...

Hei

Liker bloggen din kjempegodt! Veldig gøy å se på dine siste innkjøp til hjemmet, for jeg har mye av det du kjøper og liker de samme tingene. La merke til at du har latt klistremerkene på kivi-lysestakene være på, og ble nysgjerrig på hvorfor. Jeg har mange av lysestakene selv og har tatt bort merkene fordi jeg synes det er finest.

Hilsen Hannah

Huset på Planen sa...

Hei Hannah! Tusen takk for koselige ord. Det er veldig inspirerende.

Det er helt tilfeldig at klistremerket på den ene Kivi-lykten henger på. Jeg kjøpte to nye blanke, og har rett og slett ikke kommet så langt at jeg har fått av begge klistremerkene. Men i skrivende stund er de både plukket av og vasket i oppvaskmaskinen slik at de siste restene også er borte. Så jeg gjør som deg - plukker av klistremerkene, fordi jeg synes det ser finest ut.

Åpent hus sa...

Bacalao er festmat! Særlig her i Åpent hus-land. Pimientos og god olje er et must. Jeg tar av og til med en dæsj hvitløk også. Klippfisken kan også brukes til mange andre fantastiske retter. Skulle du være i området, må du ta deg en tur til klippfisk-spesialist-restauranten XL Diner. godis!