Sider

søndag 27. september 2009

Tomatpesto

Jeg laget pesto av soltørkede tomater på fredag. Det smaker godt som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller som siderett på et tapasbord. Jeg spiser det også alene på brødskiven. Ekstra godt dersom jeg har fersk landbrød.

Jeg lager en stor porsjon når jeg først er i gang. Dere kan selvsagt lage både mindre og mer, men dette rekker iallefall for en stund.

2 glass med soltørkede tomater i olje (oljen skal også med)
3-4-5 fedd hvitløk, avhengig av størrelse og personlige preferanser
frisk basilikum
ca 75 gram pinjekjerner
mye revet parmesan
eventuelt litt pepper og salt (dette glemte jeg sist gang, men det var ikke savnet)
litt balsamicoeddik

Alle ingrediensene has i en kjøkkenmaskin og kjøres nesten helt glatt. Pestoen blir ekstra god dersom den får litt tid på seg. For å gå opp i en "højere enhed" som bloggforfatteren Lone ville sagt. (Jeg forstetter å reklamere for denne bloggen, siden jeg synes den er så flott. Nydelige hverdagsbetraktninger eller rene oppskrifter hver dag.)Oppskriften vet jeg sannelig ikke hvor kommer fra. Universet et sted. Hovedingrediensen i en soltørket tomatpesto er vel nokså selvsagte, men resten har jeg kommet frem til på egen hånd, sannsynligvis inspirert av verdensveven, et godt måltid hos noen venner, en flott restaurantopplevelse eller rett og slett av eget hode. Jeg begynner nemlig å komme meg når det gjelder eskapader på kjøkkenet!

7 kommentarer:

Moderne Retro sa...

Tidligere dag fikk jeg lyst på laks med grønn pesto, pasta og tomater.
Vanligvis bruker jeg pesto fra glass, men så var vi tom. Tenkte jeg skulle lage selv (har gjort det før), men pinjekjernene var utgått på dato, og parmesanen vet jeg ikke helt.... Ble derfor utsatt til i morgen, men da skal jammen med lage både rød og grønn.
Ha en fin søndagskveld. Nå skal jeg på biltur ilag med mannen i nybilen. :)

Åpent hus sa...

deilig deilig! og ja, aller best med hjemmelaga! spiser det ofte på skiva, her også. Med mozzarella til

prinsesselinn sa...

å ser døøøødsgod ut. lagrer til en annen dag;)
ha en fin uke.

IfraLahell sa...

Åhhh. Så deilig det så ut.
Kjempe godt til pasta eller bare på fersk brød ;)
Du er god på mat!!

byggehus sa...

Dette så skikkelig godt ut! Masse deilige ingredienser, har vanligvis bare kjørt på med "vanlig" pesto, som av og til får selskap av litt Balsamico. Tror jammen jeg skal prøve ut dette :-) Takk for tips!! (Må pinjekjernene ristes først??)

Huset på Planen sa...

Jeg gjorde ikke det på fredag, men det er sikkert aller best om de får seg en omgang i pannen først. Da kommer smaken enda bedre frem. :)

ralfefarfars paradis sa...

Takk for hyggelig hilsen på bloggen min;) Her har jeg ikke vært før - men må si jeg likte meg her;) Tror tomatpesto hadde vært midt i blinken for mannen min- han er veldig glad i soltørkede tomater!
ønsker deg en fin start på uken!