Sider

onsdag 2. september 2009

Ekstrarom - det gamle Potteriet

Da vi rev asbestplatene på huset for snart tolv år siden åpenbarte det seg to store åpninger i huset ut mot gaten. Disse hadde tidligere sannsynligvis blitt brukt til å losse ut alt steintøy som ble produsert i huset. Som noen kanskje har fått med seg, var huset opprinnelig et potteri med flere store ovner plassert i hagen. Det som vi i mange år leide ut som hybel, og som vi idag bruker til gjesterom/kontor/lekerom, ble brukt til lager. Her stod steintøyet lagret og ble altså fraktet ut gjennom de store uthusdørene et stykke oppe på veggen.

Det som gjorde mest inntrykk på meg i renoveringsperioden var regionantikvarens fokus på husets åpninger. Husets sjel ble uttrykt gjennom dets åpninger. Han var nøye på at vi beholdt åpningene, og det var hans idé at vi skulle sette inn vinduer istedet for dører. Idag har dører ingen funksjon for oss, mens vinduer åpner huset ut mot plassen det ligger på.

Dermed ble det to store vinduer i front - på mange vis husets kjennetegn i dag.

Her er noen bilder av rommet - med favorittstolene mine - Arne Jacobsens Syveren og Ph-lampe i glass. Gulvet er av gummi.

Alle foto er av Huset på Planen.

Her og her er forresten noen flere bilder fra det samme rommet.

8 kommentarer:

Moderne Retro sa...

Så nydelig. Og Ph-lampen i glass er jo bare så leker. Nå fikk jeg lyst til å se enda flere rom hos dere.
Ha en fin onsdag. :)

Pippi sa...

Hei igjen! Kunne jeg ha laget et innlegg fra hytta deres ved sjøen og brukt noen bilder fra bloggen din? Med linker og det hele selvfølgelig? Skjønner om du vil ha de fine bildene eksklusivt for din blogg altså, men er jo lov å spørre :)

- p

Huset på Planen sa...

Det synes jeg bare er koselig, Pippi, vær så god.

Den blir i såfall i eksklusivt selskap blant mange andre utrolig rå hytter. :)

Men fint med link. ;)

My Scandinavian Retreat sa...

Takk! :)

små og store drømmer sa...

Fantastiske bjelker i taket. Det gir ekstra sjel i et rom.. :)

diana sa...

Hei jeg liker bloggen din kjempegodt.Jeg har fulgt med på den en stund og er imponert over din ryddige og fine stil.Jeg har stor glede av de fine bildene fra hjemmet og hyttene dine og har fått mange gode tips.

Dina sa...

Så fint dere har det. Jeg lurer på en liten ting. Hvordan er gummigulvene å vaske? Er de tunge å vaske, eller går det veldig greit?

Huset på Planen sa...

Takk, Diana og Dina!

@Dina: Jeg synes det går greit å vaske gulvene. Etter anbefaling fra leverandør bruker jeg vanlig grønnsåpe, på grunn av at gummi er naturmateriale.