Sider

lørdag 18. juli 2009

Fascinasjon over kontrastene

Dagens endeløse regnskyll har stått i stor kontrast til tidligere ukers væridyll. Blikk stille vann var i morges skiftet ut med hvite topper på fjorden. Vimpelen har stått i stram giv akt hele dagen og vi har spilt gamle spill. Femti år gammelt Monopol, hvor Rådhusplassen er det gjeveste en kan kjøpe og ti kroner fremdeles er gangbar seddel. En av de få tingene som er igjen fra den gamle hytta, ting som frembringer gode minner hos meg. Minner om regnværsdager hvor hus og hoteller i Pilestredet og Trosterudvegen stod på dagsordenen. Minner om nystekte vafler og stearinlys i vinduskarmen. Da vi forhandlet om prøv lykken-kort og Akers Mekaniske verksted. Utsikten er den samme, spillet det samme.

Men her er nye mennesker, en ny generasjon, som er i ferd med å opparbeide seg det samme gode forhold til svaberg, lange dager på brygga, den samme gleden over å se at flagget fires til topps, til vafler og Monopol på regnværsdager.

Uansett ønsker jeg meg sol og stille vann i morgen. Fascinasjon over kontraster til tross, vi vil alltid foretrekke sol, varme og bading. Hvertfall i sommerukene.4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Du beskriver generasjonsgangen så fint. Et par ruskeværsdager er deilig om sommeren, spesielt når en er ved sjøen, men de bør være i fåtall.

Jeg skal vestover på en ukes familiebesøk i morgen, og det er meldt regnvær absolutt hele uka... Welcome insanity!

Moderne Retro sa...

Ser ut til at dere har en fullstendig avslappende ferie i drømmehytta. Kose dere. :)

Penselstrøket sa...

Den hytta der kunne jeg kost meg på i all slags vær, tror jeg...

Anonym sa...

Så fint skrevet. Gode minner om tidligere sommerdager som er grunnlaget for fremtidige sommerdager og nye minner. Kos dere!

T