Sider

søndag 24. mai 2009

Favoritter: PK22

Stolen som foreløpig har kapret førsteplassen i konkurransen om å være favorittmøbelet vårt, er PK22 designet av Poul Kjærholm. Vi kom over to brukte eksemplarer av denne stolen for nesten ti år siden, og jeg er så inderlig glad vi slo til.



Foto: www.modernclassicsdirect.co.uk

Her er den ene stolen, da den stod i stuen vår. Nå skal de få et nytt liv på hytta. De passer fint her hjemme, og vi har forsåvidt brukt dem en del, men jeg tror de passer enda bedre på hytta.



Foto: Privat

PK22 regnes i dag som Kjærholms hovedverk. Selv sa Kjærholm følgende om sin egen stol:

Når man ikke lenger kan fjerne noe uten at stolen bryter sammen som konstruksjon, slik skal en designet ting være.


Videre sies det om PK22 at "den ofte sees på som et resultat av den minimalistiske øvelse Kjærholm utsatte Mies van der Rohes Barcelona-stol for". PK22 er langt spinklere enn Barcelona-stolen, og alt er blottlagt. Kjærholm var dessuten motstander av farget lær, og ønsket først og fremst å produsere den i naturfarger. Likevel ga han etter for forbrukernes motstand mot flekker, og han brukte farget lær.
(Kilde: Bonytt)

Selv har vi den sorte utgaven. Jeg liker også den i kurv, men den sorte passer til alt. Det beste av alt er selvsagt at jeg synes den er svært god å sitte i, selvom jeg vet at mange mener den er for lav.

Jeg gleder meg til å plassere den på hytta, med betonggulv som underlag.

3 kommentarer:

Minmill sa...

Disse stolene synes jeg også er kule, og dere er heldige som har de. De vil jo sikkert passe inn i deres moderne hytte. :))) Minmill

Moderne Retro sa...

Liker de i sort og kurv jeg også. Hadde ikke sagt nei, takk til et par av de. :)

Ciara sa...

Kommer til å bli dødskult på hytta! Selv om jeg hadde hatt problemer med å kaste dem ut av stua hjemme.