Sider

mandag 3. januar 2011

Godt nytt år fra Huset på Planen!


Her kommer det et ørlite livstegn fra meg med noen bilder av stua i dag.

Julen er pakket vekk for denne gang. Skjønt, det var ikke mye julepynt i huset i år, siden vi var bortreist. Nå derimot, er det januarcrispy med hvite og grønne Kivilys, hvite tulipaner og en ny pute i sofaen. Den er fra By Nord, og jeg digger det kloke ugleøyet som stirrer meg i senk dersom jeg nærmer meg sofaområdet. Mannen var ikke fullt så begeistret, så det er mulig kompromisset blir at puta allerede nå pensjoneres til en tilværelse på hytta.Jeg ble dessuten fristet av en kasse med granatepler i butikken for noen dager siden.Granateple er en frukt på størrelse med en appelsin eller et eple. Den inneholder seks kammere med en mengde kjerner. Det er kjernene man spiser, og de smaker både søtt og syrlig. Derfor egner granateple seg som smakstilsetning i mange forskjellige retter, både middagsretter, salater og desserter. Det passer særlig godt til kylling, kalkun og til lam.

Dette fant jeg om granateplet på frukt.no:

Granateple ble dyrket allerede i forhistorisk tid og ble ansett av både jøder og egyptere for å være en hellig frukt. Dette fordi frukten angivelig skal inneholde 613 frø som skal tilsvare Det Gamle Testamentes 613 lover. Ofte symboliserte den fruktbarheten.Av granateplene mine ble det en slags couscous-salat med granatelpe. Utgangspunktet var tabbouleh, som dere finner oppskrift på HER, men jeg brukte frisk koriander istedet for mynte. Couscous-salaten ble servert sammen med to smilende dverghønseegg og en grønn salat ved siden av. Friskt etter en tid med masse kjøtt på menyen.

Jeg brukte couscous, tomater, agurk, sjalottløk, masse fersk koriander, granateplefrø og litt mørk sesamolje over. Samt sitronsaft i kokevannet til couscousen. Litt salt og pepper etter smak.

Minstemann i huset var imponert over at vi hadde granater i hus, og spurte hvor den skulle eksplodere. I munnen, svarte jeg da. For det er nettopp det den gjør.

15 kommentarer:

KROnPRINSESSENE sa...

Så stilig pute... håper den får leve litt lenger i stua ;)
Flott inspirasjon om eple var det også.
Fin kveld videre til deg!
May Helen

Åpent^hus sa...

hei og godt nytt år til deg
nå har vi samme pute :)
vår er i filmrommet
passer så fint sammen med gråfargene der.
kanskje mannen må "gå med på" ugleputa ei stund. kompromiss må jo til i de fleste hjem, og det høres ut som han ofte får det som HAN vil. ergo..! :)

vi blogges
hilsen Åpent hus

Dronning Maud sa...

Godt nyttår!!Puta er råtøff:)

Scandinavian Retro sa...

Riktig godt nytt år!

HiH sa...

Puta er jo bare superfin! Har svart skinnsofa og vurderer å la ugeln få plass der. Så bra ut hos deg. Tenkte å kombinere med blått.

Godt nyttår!

små og store drømmer sa...

Superkul pute.
Tror min kjære hadde digget den, så kanskje jeg skal gå til innkjøp av en jeg også!?
Granateple er kjempegodt.
Mamma pleier å ha det i salater.
Men pass på, IKKE få det på klærne.
Det går ikke bort...
Det har min nye hvite Lexington kjole erfart..... :(

Astrid sa...

Nam, nam! Den couscoussalaten høres knallgod ut! MÅ prøves!

Godt nyttår!

Anonym sa...

Hei, idag har jeg laget couscous salaten. Hadde agurk oppi i tillegg og den ble super god! Den ble servert med foccaciaen jeg fant på "kjøkkentjeneste" og begge ble tatt godt i mot av de voksne gjestene i 4 års dagen til datteren min.
Takk for maten og takk for en super blogg :-)

Kjersti

Anonym sa...

du kan også finne masse kule puter på www.frashome.no :)

Anonym sa...

Hei!
Vet du om - eventuelt hvor - i Stavanger det er mulig å kjøpe Rolf-lysestakene som du har på bordet? Veldig fine:)

Malena

Anonym sa...

Malena! De kan du kjøpe hos Møbelgalleriet på Lagårdsveien. De har inne noen farver,og bestiller selvsagt inn i den farven du måtte ønske.

Anonym sa...

Anonym! Takk:) Jeg tenker å kjøpe de som er i oljet teak.

FREDRIKKE sa...

Elsker AJ lampen din! og fordi du har en så fin blogg: jeg har gitt deg en award på bloggen min.

Ha en flott søndag!

Anonym sa...

Si meg, har hele planen gått i vinterdvale? :)

Huset på Planen sa...

Hei dere. Bloggen min har nok en liten pause for tiden. Jeg klarer ikke følge opp alle prosjekter, og da er det denne det går ut over. Enn så lenge blir den værende i cyberspace, så får jeg etterhvert se hva som skjer med Huset på Planen.