Sider

onsdag 22. september 2010

Gerhardsenungdommen og alternative samlivsformer i hagen

Vi har alternative samlivsformer i hagen. To høner har ruget frem ett stk. gul kylling. Og da mener jeg to høner. De har nemlig ligget på eggene begge to, tidvis ved siden av hverandre, tidvis den ene under den andre. Det er altså to surrogatmødre vi snakker om. Adopsjonssøknaden er imidlertid innvilget av hovedkontoret for kyllingadopsjon. Vi har også valgt å se på det som utelukkende positivt at mødrene ser ut til å leve i ekteskapslignende forhold, slik det heter på fagspråket, idet de da kan dele på omsorgsoppgaven. Observasjoner viser at det er nettopp det de gjør.

De to er forøvrige av den sky sorten, så det finnes ingen gode bilder av fronten deres. Med en gang de ser meg og kameraet, stikker de nemlig avgårde.

Den andre sorte høna derimot, er ganske så selskapelig. Hun tar seg gjerne en tur inn, vi snakker daglig sammen og hun går ikke av veien for å snike til seg en bit av bordpynten min.

Høneramp!Nevnte jeg forresten at vi har presset 80 liter epleråsaft hittil i år? De som er nysgjerrig på hvordan dette gjøres, kan trykke seg inn på et tidligere innlegg jeg har skrevet om eplepressing HER.

Epleråsaft smaker himmelsk og jeg føler det strutter av sunnhet. Flere enheter inntas med glede hver gang vi har presset - i høst har vi nemlig plukket all nedfallsfrukten og presset hver uke. Resultatet er altså langt mer råsaft enn vi har fått tidligere år. (Selvom den første saften var litt surere enn det den har vært i det siste...) Vi har vært fire voksne, hvilket gjør prosessen raskere enn når vi er voksne og barn. I skrivende stund er vi igang med en ny dose. Skikkelig dugnadsinnsats!

4 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Så hyggelig for hønene! ☺
Wow, 80 liter egenprodusert eplesaft, skikkelig digg.

nr14 sa...

Herlig de hønene dine:) 80 liter eplesaft har dere jo en stund...og for en jobb. Begrenser meg til å lage noen eplekaker og kanskje litt eplemos;)...men blir jo også inspirert til å kanskje prøve å lage litt saft.

Har kjøpt siste Maison og har lest artikkelen. Fin artikkel:)

Ha fortsatt fine høstdager og pass godt på "hønerampen":)

ABE sa...

Og det smaekr så godt, så godt! Idag har jeg slappet av med Maison mens ungene herjet. Finfine bilder.

toves sammensurium sa...

Hihi,.....så det er lesber innen høneverdenen også altså...dette var jo rett morsomt*lol*
To av hundene mine tidligere hunder lurer jeg på om var litt sånn,sånn du vet.....vasket hverandres...unevnelige deler og sånn....men de jeg har nå er totalt uinteressert...
Synes forresten hønene dine var råflotte...sikkert koslig å ha...vært inne på tanken men ser for meg et bare enda mer kaotisk liv enn det allerede er,og en del jaktivrksomhet for mine tre hunder *lol*
Så må jeg til slutt si...jeg kjøper Maison hver gang...storkoste meg med siste nummeret slik jeg pleier og den hytta....HERLIG!!! Kos dere masse på den :)))
Toveklem