Sider

onsdag 30. juni 2010

Spisebordslampe

Over spisebordet på hytta har vi lampen Tollbod fra Louis Poulsen. En forholdsvis enkel, men veldig fin glasspendel som avgir et mykt lys.

Jeg var ikke helt overbevist i begynnelsen, men siden vi er to om møbleringen i hytter og hus, måtte jeg gi meg denne gangen. Nå er jeg veldig begeistret for lampen, som både er enkel og nøytral samtidig som den passer til Bestlite-lampene vi har i det samme rommet. Dette er en typisk ting som på en måte "vokser på meg".

Og siden jeg har opphengsoppheng, synes jeg det er ekstra fint at ledningen henger i en fin bue.

På Louis Poulsens hjemmesider som jeg har lenket til lenger opp, fant jeg dette om Tollbod-lampens design:

Tollbod er designet i samsvar med PH elliptiske reflektor. Dette var Poul Henningsens siste forsøk på å skape gatebelysning før hans død. I hans tid ble lampen aldri til noe mer enn et forsøk i kommunene nord for København. Den opprinnelige elliptiske reflektoren var designet for 100 W glødetrådspærer. Lampen har forandret seg mye siden Poul Henningsens første forsøk, materialene og overflatebehandlingen er radikalt videreutviklet. Designuttrykket er meget beskjedent og enkelt å tilpasse ethvert arkitektonisk miljø.

Her er noen bilder jeg tok i går, hvor jeg forsøker å vise litt av opphenget også.

2 kommentarer:

Trine ;) sa...

Etter inspirasjon fra deg har vi kjøpt 3 tollbodlamper til vårt nye kjøkken, og er SÅ fornøyd! Vi har den samme som du har over spisebordet og er helt enig med deg i at den gir et helt spesielt og varmt lys. Har også to mindre utgaver over kjøkkenbenken som også er veldig fine!

Tusen takk for gode tips, både på bloggen din og i mailutveksling!

Ønsker deg en fortsatt god sommer!

Klem fra Trine ;)

Unknown sa...

Gorgeous stuff! I love it, love all of the whites! Just came over from Scandinavian Chic, so happy to be your newest follower! XO!