Sider

onsdag 31. mars 2010

Nye tepper i Huset på Planen - trenger råd!

Vi trenger nye tepper i Huset på Planen. Og det er ingen enkel avgjørelse.

I tolv år har vi vært fornøyd med kokostepper som vi kjøpte da vi flyttet inn, de har en grov struktur som passer til huset og interiøret forøvrig, og de er praktiske med tanke på hundene.

Nå er de imidlertid modne for utskiftning. Kanten er falmet og teppene begynner å gå i oppløsning.

Vi har hentet noen teppeprøver i dag, og jeg tror jeg har klart å lande. For å hinte litt; jeg vil ha noen kontraster - det vil si ikke nødvendigvis like tepper. Jeg skriver ikke mer om hva jeg har tenkt, men håper dere vil gi meg noen tilbakemeldinger i kommentarfeltet. Det er alltid gøy å høre hva andre mener, samtidig som man kanskje får øynene opp for andre løsninger enn de man opprinnelig hadde sett for seg.

Det er mye som skal klaffe når man velger tepper. Formen, fargen, materialet. Vi skal velge teppe med tanke på at hundene våre liker å ligge på det. Og siden den ene er hvit og den andre er brun, er det ikke lett å finne en farge som tar unna for begge hårtypene. Jeg orker nemlig ikke støvsuge hver dag.

Nå sier jeg altså ikke hvilket teppe jeg har valgt av de nedenstående, og pliiis! gi meg et lite vink på hvilke dere synes passer sammen. For å få sett det bedre, kan dere trykke på bildet.16 kommentarer:

Art by Mona Duaas sa...

Hm. Et vanskelig valg.
Jeg vet i hvert fall at jeg ville valgt som de ligger sammen på bildet, men om jeg ville valgt de to øverste eller de to underste er jeg usikker på. Nr to fra toppen er veldig tøft, men jeg er usikker på hvor praktisk det er.
Jeg er jo en type som vanligvis safer, så valget ville nok falt på de to underste for min egen del.

Nå er jeg spent på hvilke dere har valgt! :)

Litt om Villa Dilla sa...

Kjempefine farger! Hvor er prøvene fra? Jeg ville og gått for de to nederste...praktisk og fint!

Ha en fortsatt fin kveld

Bettum Villa sa...

Av disse 4 så ville jeg valgt den andre fra toppen. Liker fargen og teksturen i den. Ønsker deg lykke til.

Klem Madelen

Anonym sa...

Jeg likte nummer to fra toppen best, og skulle jeg valgt en nummer to sammen med denne ville jeg valgt den på toppen. Jeg ser for meg at de to nederste vil bli litt triste og livløse etter litt bruk? Fargen på den nest nederste var ikke dum, men det spørs om den er pen med hundehår på.

Marie

Marta - livet på landet sa...

Takk for kommentar hos meg! Koselig, som alltid!:)
Likte best de to øverste teppene:) De to nederste var jo litt mer "uvanlige" tepper, og litt mer spennende. Men når det kommer til slikt som bør vare en stund, er jeg ganske kjedelig, og går for det trygge:) Men fine var de alle sammen:)

Anonym sa...

Fine tepper :)

Jeg likte best de to øverste og synes de stod i fin kontrast til hverandre. Men...jeg er noe skeptisk til nr. to da den ser ut som en skikkelig smulefanger og jeg innbiller meg (dog uten noen som helst personlig erfaring)at den kan være krevende å holde ren.

Er på teppejakt selv og klarer ikke bestemme meg for hverken farge eller tekstur så her ser det ut til at det forblir teppeløst en god stund til...

Hvilken produsent er teppeprøvene dine fra?

Hilsen gjest fra nordvest :)

christin sa...

jeg stemmer på de to øverste! liker kontrasten, og ser for meg at den med grovest struktur må være fantastisk å gå på :) lykke til!!

Huset på Planen sa...

Takk for innspill! Jeg kan røpe at ingen av dere har tenkt den samme tanken som meg. Men det har også kanskje å gjøre med at fargene ikke blir helt korrekt gjengitt på bildet.

Forresten er prøvene fra Møbelgalleriet i Stavanger.

ARKinterior sa...

Heisann, jeg hadde valgt det nederste og der nest øverste, gøy med noe som er litt annerledes og det nest øverste må def. være "annerledes" ? Lykke til med valgene...
Ha en fin kveld - klem

ABE sa...

Jeg ville valgt de to nederste. For det første så innbiller jeg meg at de er de samme er to-garnstypene fra Fritz Hansen (littegranne grått og resten i en annen hovedfarge) som den andre Avdelingsdamen har nettopp fått et liknende i hus og ikke en smule vises! Da heller kanskje ikke hundehår.
For det andre så var de mest "safe".

Huset på Planen sa...

Fremdeles ingen som mener det samme som meg! Litt morsomt i grunn... Jeg holder meg litt til.

Det er veldig fint med tilbakemeldinger, tusen takk for det. :)

Nanne sa...

Oj! Da er altså kombinasjonen enten 1+3 eller 2+3 (hvis jeg ikke har regnet helt feil)?
Teppe nr 2 så utrolig fascinerende ut, men jeg er litt spent på renholdet. Vil hundehår og smuler bli i teppet for evig, mon tro?
Jeg holder derfor en knapp på nr 1 og nr 3.

Ciara sa...

Jeg ville valgt den øverste og den nederste. De passer fint sammen i fargen samtidig som teksturforskjellen er spennende :)

Huset på Planen sa...

Ciara har tenkt samme tanke som meg. Nå har jeg imidlertid kikket litt på noen prøver som jeg foreløpig ikke har tatt bilde av, så jeg er litt usikker. Hehe, det skal ikke være lett.

Tanken var altså kontraster i form og materiale, men ikke i farge.

Åpent^hus sa...

Du har valgt fine prøver, som helt tydelig kan gi flere gode og spennende kombinasjoner. Det siste jeg ville valgt var 3 og 4, for jeg synes som deg at man bør benytte muligheten til å blande teksturer.
Jeg er usikker på nr. to - om den er behagelig å gå på, eller for hard/ujevn.
den øverste er definitivt en favoritt.
blir sikkert kjempebra det der!
:)
Hvilke rom skal de ligge i?

Ulla sa...

Jeg tenkte det samme, ville ha valgt det øverste og det nederste.

Fargene ser ut til å være forholdsvis like, og kontraster gjennom tekstur kan være mer spennende enn gjennom farger :)