Jeg har mange barndomsjuleminner knyttet til marsipan. Faren min pleide alltid å kjøpe store blokker med nougat i utlandet. Dette ble lagt lagvis med marsipan og skåret ut i terninger. En himmels smakskombinasjon. Jeg minnes spenningen som knyttet seg til produksjonen av disse. Så vidt jeg husker var hverken søsknene mine eller jeg særlig delaktige i tilvirkningen av dette guddommelige snopet, men jeg husker den gullfargede nougatemballasjen, glassbollen med lokk som ble funnet frem fra innerst i skapet - denne ble utelukkende brukt til marsipan i jula - synet av pappas effektive hender når nougaten og marsipanen ble dandert.
I år har vi nøyd oss med å rulle marsipankuler. Jeg kjøpte Odensemarsipan med 50% mandler, rullet i kuler og strødde melis over. Resultatet ble delikate kuler. Det ble ikke veldig mange av en pakning med marsipan, men etter å ha prøvesmakt et par, kan jeg iallefall bekrefte at man heller ikke trenger all verdens kuler for å bli fornøyd.
Marsipan er jo utgangspunktet for adskillig mer spennende julekonfekt enn vi har produsert i dag. Likevel vil jeg slå et slag for det enkle. Her i huset har vi kuttet ned på diverse ting, og konklusjonen så langt er at det blir jul likevel.


Egne bilder.
Mmmm, kjempegodt!!
SvarSlettVi har laget kuler med marsipan og nougat, beste som finnes :)
Kjersti
Så flotte de ble! :))
SvarSlettJeg ønsker deg og dine en riktig fin jul og et godt nyttår!
Juleklem fra Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.